210 9964841

Άλμα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ορείχαλκος

Ορείχαλκος
37.90
FX 000115
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ορειχάλκινη ανάγλυφη πλακέτα με πατίνα, με θέμα το Ολυμπιακό Αγωνίσμα, το Άλμα. Στην Αρχαία Ολυμπία, το άλμα αποτελούσε αγώνισμα του πεντάθλου. Δημιουργήσαμε για σας ένα μοναδικό γλυπτό, εμπνεόμενοι απο τις παραστάσεις των αθλημάτων πάνω σε μελανόμορφα αγγεία, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήσαμε πάνω σε βάση από ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 11εκ. x 3,5εκ.

Ορείχαλκος με πατίνα με βάση μάρμαρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες το άλμα διεξαγόταν στο πλαίσιο κυρίως του πεντάθλου από το 708 π.Χ., και σπανιότατα ως ξεχωριστό αγώνισμα. Για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο άλμα στην Οδύσσεια του Ομήρου, στους αγώνες που δόθηκαν από τους Φαίακες προς τιμήν του Οδυσσέα.

Στην Αρχαία Ολυμπία, το άλμα γινόταν στο στάδιο, σε ένα τετράπλευρο σκάμμα μήκους 50 ποδιών (16 μ.), γεμάτο με μαλακό χώμα. Στη μία πλευρά του σκάμματος υπήρχε ο βατήρ, όπου πατούσαν οι αθλητές. Μετά το άλμα του αθλητή στο σημείο που ακουμπούσαν τα πόδια του, τοποθετούσαν το σημείον, για να ξεχωρίζει η επίδοσή του, την οποία μετρούσαν με ξύλινο κοντάρι, τον κανόνα.

Κατά την εκτέλεση του άλματος οι αθλητές χρησιμοποιούσαν τους αλτήρες, κυρίως κατά τον 6ο και τον 5ο αιώνα π.Χ , που ήταν λίθινα ή μολύβδινα βάρη, τα οποία και άφηναν κατά την προσγείωση και το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εξασφαλίσουν οι άλτες καλύτερη επίδοση. Το άλμα, το οποίο ήταν πάντα εις μήκος, πιθανόν να ήταν απλό, διπλό ή και τριπλό.

Η πρωτότυπη παράσταση του άλματος βρίσκεται σε μελανόμορφο αγγείο, που φυλάσσεται στο μουσείο Λούβρου στο Παρίσι, η οποία δείχνει τον άλτη να κρατά τους αλτήρες, την στιγμή της αναπηδήσεως από τον βατήρα.

Βάρος:
341 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 11 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
381 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική