210 9964841

Μέγας Αλέξανδρος, Επίχρυσο Μετάλλιο

Κιλικία
60.00
FX 002065
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ένα χειροποίητο έργο εμπνευσμένο από το χρυσό μετάλλιο της Ταρσού, όπου απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος, και χρονολογείται περί τα μέσα 3ου αι π.Χ.. Το μοναδικό αυτό διακοσμητικό είναι κατασκευασμένο από χαλκό με επιχρύσωση 24 καρατίων και στηρίζεται πάνω σε ακρυλική πλάτη (πλέξιγκλας). Μια ανάγλυφη αναπαράσταση, την οποία σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, για να διακοσμήσει την πιο όμορφη γωνιά του γραφείου σας.

Διαστάσεις: 12εκ. x 12εκ. x 5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας, πρωτεύουσας του μακεδονικού κράτους, το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Διδάσκαλος του υπήρξε ο Αριστοτέλης, ξακουστός φιλόσοφος της αρχαιότητας. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε στην Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Κατά την διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να ρίξει το φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία και μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ανατολή. Έγινε μυθικό πρόσωπο και αρκετοί λαοί θέλησαν να διεκδικήσουν την καταγωγή του. Οι Πέρσες φαντάστηκαν ότι ήταν γιος του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιος του Νεκτανεβώ, του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιο του θεού των Αιγυπτίων, Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή.

Το πρωτότυπο μετάλλιο βρίσκεται στο Cabinet des Mèdailles της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού.

Βάρος:
167 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
12 εκ. x 12 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική πλάτη
Μικτό Βάρος:
191 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κιλικία
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
3ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική