210 9964841

Μέγας Αλέξανδρος, Επίχρυση Προτομή

Μουσειακό αντίγραφο από αρχαίο καθρέπτη

Αρχαία Ελλάδα
60.00
FX 000168
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το συγκεκριμένο έργο με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μας ενέπνευσε και δημιουργήσαμε αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο. Πρόκειται για ανάγλυφο από αρχαίο καθρέφτη, που βρέθηκε περί το 1000 π.Χ., στην Αρχαία Ελλάδα. Ο καθρέπτης φέρει παράσταση του θεού Πάνα, με χαρακτηριστικά της μορφής του Αλέξανδρου του Μέγα. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από χαλκό επίχρυσο, τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση.

Διαστάσεις: 11εκ. x 16εκ x 3εκ. 

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Από τη μινωική και μυκηναϊκή εποχή, ο καλλωπισμός ήταν μέρος της καθημερινής ζωής ανδρών και γυναικών, όλων των κοινωνικών τάξεων, στην Αρχαία Ελλάδα. Η χρήση καλλυντικών, όπως αρωμάτων, μεταδόθηκε από την αρχαία Αίγυπτο.

Πολλά αντικείμενα καλλωπισμού, όπως οι καθρέπτες, βρέθηκαν στα μινωικά και μυκηναϊκά ανάκτορα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε ανδρικούς και γυναικείους τάφους. Είναι περίτεχνα ευρήματα, εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής, και είναι αριστουργήματα μικρογλυπτικής. Οι καθρέπτες αποτελούνταν από γυαλισμένο μέταλλο, κυρίως χαλκό και συνήθως είχαν σκαλιστή λαβή από ελεφαντόδοντο, ασήμι, χρυσό ή ξύλο, που η πολυτέλεια τους δήλωνε και την κοινωνική τάξη του κτήτορα.

Στον συγκεκριμένο καθρέπτη παρατηρείται η παράσταση του θεού Πάνα, με χαρακτηριστικά της μορφής του Αλέξανδρου του Μέγα. Αρχαίοι καθρέπτες εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
213 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
11 εκ. x 16 εκ. x 3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική πλάτη
Μικτό Βάρος:
440 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
1000 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική