210 9964841

Μέγας Αλέξανδρος, Η μάχη της Ισσού

Πομπηία
90.00
FX 002047
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στρατηγούς στην ελληνική ιστορία. Δημιουργήσαμε ένα χειροποίητο έργο, με τον Μέγα Αλέξανδρο και το άλογο του, τον Βουκεφάλα, στη μάχη της Ισσού το 333 π.Χ.. Πρόκειται για μια ανάγλυφη παράσταση μοναδικής αισθητικής, εμπνευσμένη απο ψηφιδωτό του 2ου αι. π.Χ., που δείχνει τον Αλέξανδρο τον Μέγα να ηγείται του ελληνικού στρατού ενάντια στην περσική στρατιά, στη Μάχη της Ισσού. Είναι κατασκευασμένη από χαλκό, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και τοποθετημένη πάνω σε ακρυλική πλάτη (πλεξιγκλάς).

Διαστάσεις: 21εκ. x 28εκ. x 8εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας, πρωτεύουσας του μακεδονικού κράτους, το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Διδάσκαλος του υπήρξε ο Αριστοτέλης, ξακουστός φιλόσοφος της αρχαιότητας. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε στην Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Κατά την διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να ρίξει το φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία και μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ανατολή. Έγινε μυθικό πρόσωπο και αρκετοί λαοί θέλησαν να διεκδικήσουν την καταγωγή του. Οι Πέρσες φαντάστηκαν ότι ήταν γιος του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιος του Νεκτανεβώ, του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιο του θεού των Αιγυπτίων, Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή.

Το μωσαϊκό από την Πομπηία με την απεικόνιση της μάχης της Ισσού με τον Αλέξανδρο τον Μέγα και τον Βουκεφάλα, που πιθανότατα προέρχεται από προγενέστερο πρωτότυπο έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Φιλόξενου από την Ερέτρια, βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Νεάπολης στην Ιταλία.

Βάρος:
568 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
21 εκ. x 28 εκ. x 8 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική πλάτη
Μικτό Βάρος:
610 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πομπηία
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
2ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική