210 9964841

Ρολόι με Ζώδια και Ανεμολόγιο - 47

360.00
FX 003015
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κυκλικό χάλκινο ρολόι με εγχάρακτες παραστάσεις των δώδεκα αστρολογικών ζωδίων και ενός χάλκινου ανεμολογίου με επορειχάλκωση. Οι αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα στην Ελλάδα για να προσδιορίσουν το πεπρωμένο και την μοίρα. Τα ζωδιακά σύμβολα είναι κατασκευασμένα από χαλκό, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°. Το ανεμολόγιο απεικονίζει τους ανέμους και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και είναι εμπνευσμένο από ένα ανεμολόγιο, που χρονολογείται το 1534. Το κομψό και χρήσιμο αυτό ρολόι είναι ιδανικό για την διακοσμήση του τοίχου σας.

Διάμετρος: 47εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η αστρολογία και τα ζώδια πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα. Μάλιστα, στους ορφικούς ύμνους γίνονται ιδιαίτερες αναφορές σε αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου και διατυπώνεται με σαφήνεια ότι οι αστέρες ορίζουν το πεπρωμένο, την μοίρα και την ζωή των ανθρώπων. Οι ορφικοί ύμνοι, όπως και ποιήματα του αρχαίου ποιητή Ησιόδου μαρτυρούν την αξία που είχε η αστρονομική παρατήρηση, στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων.

Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν κάποιες ημέρες ευνοϊκότερες για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους, βασιζόμενοι στους ουράνιους σχηματισμούς. Συμβόλιζαν αστερισμούς και πλανήτες με τα ονόματα των θεών του Ολύμπου. Η γνώση της αστρολογίας και η επίδραση του ζωδιακού κύκλου στις δραστηριότητες του ανθρώπου αποτελούσαν ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης και έρευνας στην διδασκαλία του Ιπποκράτη, ο οποίος αναφέρεται στις επιρροές που δέχεται ο άνθρωπος από την κίνηση ορισμένων άστρων.

Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
47 εκ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Χαλκός με τοπική επαργύρωση και επορειχάλκωση
Υποκατηγορία:
Ρολόι

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική