210 9964841

Πάλη, Ολυμπιακό Αγώνισμα, Επάργυρο

Καδράκι

59.90
FX 002069
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η πάλη εισήχθη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ., ως μέρος του αρχαίου Πεντάθλου, αλλά και σαν ξεχωριστό άθλημα. Δημιουργήσαμε μία συλλογή από μικρά κάδρα με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες, για την διακόσμηση του χώρου σας. Η παράσταση της πάλης είναι εμπνευσμένη από την αναπαραστάση του αθλήματος σε αρχαίο Αττικό μελανόμορφο αμφορέα. Η ανάγλυφη παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° βαθμών και τοποθετημένη σε ξύλινη κορνίζα. Το κάδρο μπορεί να κρεμαστεί αλλά διαθέτει και ειδικό πόδι στήριξης, για την καλύτερη και ευκολότερη τοποθέτησή του.

Διαστάσεις: 14 εκ. x 14 εκ. x 2 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πάλη ως ανεξάρτητο αγώνισμα και ως μέρος του πεντάθλου εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 708 π.Χ., και αποτελούσε μία μορφή στρατιωτικής άσκησης. Το άθλημα αυτό διακρινόταν στην ορθία πάλη ή ορθοπάλη και στην αλίνδησιν ή κάτω πάλη. Σε αντίθεση με σήμερα, δεν γινόταν διαφοροποίηση ανάλογα με το βάρος των αθλητών και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πάλης επιτρέπονταν οι λαβές, αλλά οι γροθιές, τα δαγκώματα, καθώς και ο αγώνας έξω από τα όρια του σκάμματος δεν επιτρέπονταν.

Στην Ορθία πάλη, ο σκοπός ήταν οι παλαιστές να ρίξουν απλώς τον αντίπαλο στο έδαφος. Τρεις πτώσεις σήμαιναν μια ήττα και ο νικητής αποκαλούνταν τριακτήρ. Ο αγώνας συνεχιζόταν μέχρι τελικής πτώσεως ενός εκ των δύο αθλητών. Στην Αλίνδησις, ο αγώνας τελείωνε με την παραδοχή της ήττας ενός εκ των δύο αθλητών με ανάταση του δεξιού χεριού του με το δείκτη τεντωμένο. Οι αθλητές διέμεναν και προπονούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τις παλαίστρες, ενώ οι αγώνες διεξάγονταν για τη μεν ορθία πάλη στην άμμο πάνω στο σκάμμα, για τη δε αλίνδησιν στο κήρωμα, μια λασπωμένη αρένα.

Ο αρχαίoς Αττικός αμφορέας με την σκηνή πάλης στο Γυμνάσιο διατηρείται στο Staatliche Museen στο Βερολίνο.

Βάρος:
250 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14 εκ. x 14 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα
Μικτό Βάρος:
310 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική