210 9964841

Παγκράτιο, Ολυμπιακό Αγώνισμα

Κορνίζα

Αθήνα
140.00
FX 007038
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ανάγλυφο απο μαρμάρινη βάση αγάλματος Κούρου. Αναπαράσταση του αγωνίσματος του Παγκράτιου, ενός συνδυασμού πάλης και πυγμαχίας. Από το τοίχος του Θεμιστοκλή στον Κεραμεικό, στην Αθήνα. Χρονολογείται στο 510 π.Χ.. Η αναπαράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό με φυσική οξείδωση, πάνω σε λινό πασπαρτου, με παλαιωμένη ξύλινη κορνίζα.

Διαστάσεις κάδρου: 39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το Παγκράτιον ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας, χωρίς ιμάντες. Ήταν το πιο επικίνδυνο, αλλά και δημοφιλές, από τα όλα τα αρχαία αθλήματα. Σήμερα δεν υπάρχει στους ολυμπιακούς αγώνες.

Το παγκράτιον ήταν ένα από τα βαρέα αγωνίσματα του στίβου στην αρχαία Ελλάδα. Το άθλημα αυτό, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και πολεμική τέχνη, εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. στην 33η Ολυμπιάδα. Κατά την διάρκεια του αγώνα, επιτρεπόταν τα χτυπήματα με τη παλάμη ή τη γροθιά του χεριού αλλά και με τα πόδια.

Η μαρμάρινη βάση του επιτύμβιου αγάλματος Κούρου με την απεικόνιση του Πακράτιου βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
600 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα με λινό πασπαρτού
Μικτό Βάρος:
1000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Χαλκός με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
510 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική