210 9964841

Αναδυομένη Αφροδίτη

Ιταλία
29.90
FX 000710
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Άγαλμα, που απεικονίζει την θεά Αφροδίτη να γεννιέται από τη θάλασσα (Αφροδίτη Αναδυομένη). Η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από έναν πίνακα ζωγραφικής του Sandro Botticelli, που ονομάζεται "Η Γέννηση της Αφροδίτης" και χρονολογείται από το 1486 μ.Χ. Απεικονίζει την θεά Αφροδίτη, που αναδύεται από τη θάλασσα ως ενήλικη γυναίκα και να καταφθάνει στην ακτή. Ο πίνακας αυτός σχετίζεται με το μοτίβο της Αναδυομένης Αφροδίτης, έργο του αρχαίου Έλληνα ζωγράφου Απελλή. Το άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο.

Διαστάσεις; 9 εκ. x 26 εκ. x 8 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην ελληνική μυθολογία, η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Ουρανός, ο πατέρας των θεών, ευνουχίστηκε από το γιο του, τον Κρόνο, ο οποίος πέταξε τα γεννητικά του όργανα στον ωκεανό. Στο σημείο που τα πέταξε δημιουργήθηκε αφρός, από τον οποίο λέγεται ότι αναδύθηκε η Αφροδίτη και η βγήκε στην ακτή της Κύπρου ή των Κυθήρων. Ο Όμηρος την αποκαλεί κόρη του Δία και της Διώνης.

Οι λατρευτικές εορτές, που πραγματοποιούνταν προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης ονομάζονταν Αφροδίσια, και γιορτάζονταν σε διάφορα θρησκευτικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά κυρίως στην Αθήνα και την Κόρινθο. Ιέρειες της ήταν οι γυναίκες που αντιπροσώπευαν την θεά και σεξουαλική επαφή μαζί τους θεωρούνταν ως μία από τις μεθόδους λατρείας της θεάς.

Μετά τη γέννησή της, ο Δίας φοβούμενος ότι οι θεοί θα έρθουν σε σύγκρουση εξαιτίας της ομορφιά της, την πάντρεψε με το θεό Ήφαιστο. Η Αφροδίτη λέγεται ότι προκαλούσε συναισθήματα αγάπης και λαγνείας, όπου κι αν πήγαινε.

Η ρωμαϊκή θεά του έρωτα (Venus), ήταν επίσης Θεά των Ωκεανών. Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από έναν πίνακα ζωγραφικής του Sandro Botticelli, που ονομάζεται "Η Γέννηση της Αφροδίτης" και χρονολογείται το 1486. Απεικονίζει θεά Αφροδίτη, που αναδύεται από τη θάλασσα ως ενήλικη γυναίκα, και φθάνει στην ακτή. Η ζωγραφική σχετίζεται με το μοτίβο του πίνακα της Αναδυομένης Αφροδίτης, που ήταν έργο του αρχαίου Έλληνα ζωγράφου Απελλή.

Βάρος:
493 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9 εκ. x 26 εκ. x 8 εκ.
Μικτό Βάρος:
525 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ιταλία
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
1846 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική