210 9964841

Βελούδινη θήκη, Σπαθί Κολοκοτρώνη

Ειδικά σχεδιασμένη κατασκευή

Ελλάδα
79.90
DA 000393
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητη βελούδινη θήκη, ειδικά σχεδιασμένη για να τοποθετήσετε μέσα την μινιατούρα του σπαθιού του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Το ιδιαίτερο αυτό ιστορικό κειμήλιο του Γέρου του Μοριά που φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από ειδικευμένους τεχνίτες (το σπαθί δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή) και μπορείτε να το προσφέρετε στην ειδική χειροποίητη θήκη που κατασκευάζεται από τεχνίτες με μεράκι. Η θήκη διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του σπαθιού.

Διαστάσεις βελούδινης θήκης: 38 εκ. x 16 εκ. x 4,5 εκ.

Σις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Η επανάσταση οργανώθηκε από τη Φιλική Εταιρία, που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας.Η έναρξη του Αγώνα κηρύχτηκε το 1821 στην Μολδοβλαχία. Το κίνημα του Φιλελληνισμού συνέβαλε στην στήριξη των Ελλήνων από την Γαλλία, την Βρετανία και τη Ρωσία, που κατοχύρωσαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την οριστικοποίηση των συνόρων του κράτους της, το 1832.

Η οικογένεια Θέμελη προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος, τόσο κατά την προεπαναστατική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δημητρίου Θέμελη, ο οποίος ήταν ένθερμος απόστολος της Φιλικής Εταιρίας και επίσημος ακόλουθος του Δημήτριου Υψηλάντη κατά την άφιξη του στην Πελοπόννησο το 1821, κατά την Διάρκεια της Επανάστασης, για τις ανάγκες του οποίου διέθεσε ολόκληρη την περιουσία του.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Επανάστασης έπαιξαν και τα όπλα των Ελλήνων, όπως τα κουμπούρια και οι σπάθες. Οι κυρτές ανατολικού τύπου σπάθες ήταν ένα σημαντικό μέρος του οπλισμού των αγωνιστών του 1821, την οποία κρεμούσαν στον ώμο τους με μεταξωτά κυλινδρικά κορδόνια ή στην δερμάτινη ζώνη, την οποία φορούσαν στην μέση τους. Το σπαθί που χρησιμοποιήθηκε από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και κατά την διάρκεια του Αγώνα είχε επιμήκη λάμα, κυρτή στη ράχη της και κοίλη στην κόψη της.

Όπλα της Επανάστασης του 1821 εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Mουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο και στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, στην Ύδρα.

Βάρος:
810 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
38 εκ. x 16 εκ. x 4,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
Βελούδινη χειροποίητη θήκη
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υποκατηγορία:
Όπλο

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική