210 9964841

Κανόνι χαιρετισμού, Ύδρα 1821

Ύδρα
Ορείχαλκος
39.90
MY 000020
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το ακρόπρωρο πολεμικού πλοίου του Αγώνα της επανάστασης του 1821 "πλαισιώναν" δυο μικρά κανόνια που χρησιμοποιούνταν από τους υδραίους καπετάνιους σαν μέσο χαιρετισμού κατά την συνάντηση των πλοίων τους, γι αυτό και λεγόντουσαν "κανόνια χαιρετισμού". Τα ονόμαζαν και κανονέτα ή καβαλέτα από το σιδερένιο δίκρανο ή τρίποδα πάνω στον οποίον ακουμπούσαν και περιστρέφονταν προσαρμοσμένα σε κατάλληλα σημεία των πλοίων. Ήταν κατασκευασμένα από χυτό ορείχαλκο και αποτελούσαν το συμπλήρωμα του "βαρέος" οπλισμού των πολεμικών πλοίων της περιόδου. Μπορεί να διακσομήσει το χώρο σας ή και να χρησιμοποιηθεί σαν βαρύδι για έγγραφα στο γραφείο σας.

Διάμετρος: 5εκ. x 10εκ. x 5εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                           - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Bρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα στo Σαρωνικό Κόλπο και τον Αργολικό Κόλπο. Χωρίζεται από την Πελοπόννησο με στενή λωρίδα νερού.

Όταν η Ελληνική Επανάσταση ξέσπασε, η συνεισφορά της Ύδρας ενάντια στους Τούρκους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, οι στόλοι της Ύδρας, των Ψαρών και των Σπετσών κατάφεραν να αποσπάσουν τον έλεγχο του Ανατολικού Αιγαίου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η επαναστατική σημαία της Ύδρας ήταν σημαία του νησιού και χρησιμοποιούταν από τα πλοία από την Ύδρα, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Το ακρόπρωρο πολεμικού πλοίου του Αγώνα της επανάστασης του 1821 "πλαισιώναν" δυο μικρά κανόνια που χρησιμοποιούνταν από τους υδραίους καπετάνιους σαν μέσο χαιρετισμού κατά την συνάντηση των πλοίων τους, γι αυτό και λεγόντουσαν "κανόνια χαιρετισμού". Τα ονόμαζαν και κανονέτα ή καβαλέτα από το σιδερένιο δίκρανο ή τρίποδα πάνω στον οποίον ακουμπούσαν και περιστρέφονταν προσαρμοσμένα σε κατάλληλα σημεία των πλοίων. Ήταν κατασκευασμένα από χυτό ορείχαλκο και αποτελούσαν το συμπλήρωμα του "βαρέος" οπλισμού των πολεμικών πλοίων της περιόδου.

Τα κανόνια, η προεπαναστατική και η επαναστατική Σημαία της Ύδρας, μαζί με άλλα πολύ σημαντικά αντικείμενα του αγώνα είναι ανάμεσα στα εκθέματα από τα ιστορικά πολιτιστικά κειμήλια του Ιστορικού αρχείου - Μουσείου της Ύδρας .

Βάρος:
406 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
494 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ύδρα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
1821 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική