210 9964841

Τριήρης κουπαστή επάργυρο σε ξύλινο κουτί

Δώρα με ιστορική αξία

Κόρινθος
109.90
FX 006104
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

"Τριήρης", αρχαίο πολεμικό πλοίο με κύριο όπλο του το έμβολο κάτω από την πλώρη. Η χρήση της χρονολογείται από τον 8ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ.. και πρώτη φορά εικάζεται ότι κατασκευάστηκε στην Κόρινθο. Η ανάγλυφη παράσταση του πλοίου είναι κατασκευασμένη από χαλκό, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και έναι τοποθετημένο πάνω σε ξύλινο κουτί.

Διαστασεις: 24 κ. x 20εκ. x 6,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης ήταν ένα πολεμικό πλοίο, γρήγορο και ευέλικτο, που είχε ένα ορειχάλκινο έμβολο στην πλώρη. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
506 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
24 εκ. x 20 εκ. x 6,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κουτί
Μικτό Βάρος:
1000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κουτί
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική