210 9964841

Τριήρης κουπαστή επάργυρο σε ξύλινο κουτί

Κόρινθος
69.00
FX 006104
Δεν υπάρχει απόθεμα

"Τριήρης", αρχαίο πολεμικό πλοίο με κύριο όπλο του το έμβολο κάτω από την πλώρη. Η χρήση της χρονολογείται από τον 8ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ.. και πρώτη φορά εικάζεται ότι κατασκευάστηκε στην Κόρινθο. Η ανάγλυφη παράσταση του πλοίου είναι κατασκευασμένη από χαλκό, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και έναι τοποθετημένο πάνω σε ξύλινο κουτί.

Διαστασεις: 21,5εκ. x 13εκ. x 5εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης  ήταν ένα πολεμικό πλοίογρήγορο και ευέλικτο, που είχε ένα ορειχάλκινο έμβολο στην πλώρη. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδηοι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου. 


Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτοΟι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
436 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
21,5 εκ. x 13 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κουτί
Μικτό Βάρος:
500 γρ.
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κουτί
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική