210 9964841

Ταυροκαθάψια επάργυρο σε ξύλινο κουτί

Δώρα με ιστορική αξία

Κρήτη
109.90
FX 006103
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα Ταυροκαθάψια ήταν αρχαίο άθλημα της Μινωικής Εποχής, προς τιμήν του Θεού Ποσειδώνα και αποτελούσαν συχνό θέμα σε τοιχογραφίες. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό κουτί που απεικονίζει λεπτομέρεια από την τοιχογραφία των ταυροκαθάψιων που βρέθηκε στο ανάκτορο της Κνωσσού στη Κρήτη. Η ανάγλυφη παράσταση του αθλήματος είναι κατασκευασμένη από χαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και είναι τοποθετημένη πάνω σε ξύλινο κουτί.

Διαστάσεις: 24εκ. x 20εκ. x 6,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ταυροκαθάψια ήταν άθλημα της μινωικής εποχής. Επρόκειτο για ένα περίπλοκο και επικίνδυνο ακροβατικό παιχνίδι, κατά το οποίο κυρίως νέοι και νέες εκτελούσαν θεαματικά άλματα στη ράχη ταύρων που έτρεχαν, αναδεικνύοντας έτσι την ευλυγισία τους. Τα ταυροκαθάψια τελούνταν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών για την ανάδειξη των ικανότερων και τολμηρότερων αθλητών και ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας φαίνεται κυρίως στη χρήση του ταύρου, του ιερού ζώου της Κρήτης. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα.

Η τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων, ξακουστό δείγμα της τέχνης του μινωικού πολιτισμού, τοποθετείται στη Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ (17ος-15ος π.Χ. αιώνας) και βρέθηκε σε τοίχο της ανατολικής πλευράς του ανακτόρου της Κνωσσού. Είναι ζωγραφική σε γυψοκονία. Το θέμα του έργου είναι σκηνή ταυροπαιδιάς, στην οποία παίρνουν μέρος άνδρες και γυναίκες και περιβάλλεται από απεικονίσεις λίθων πιθανώς και αφηρημένα γραμμικά διακοσμητικά μοτίβα.

Η τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
506 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
24 εκ. x 20 εκ. x 6,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κουτί
Μικτό Βάρος:
1100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κουτί
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική