210 9964841

Τριήρης, Κόρινθος

Κόρινθος
Χαλκός
75.00
FX 002052
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κάδρο με τριήρη, από την Κόρινθο, 8ος-5ος αιώνας π.Χ.. Δημιουργήσαμε ένα κάδρο που απεικονίζει το αρχαίο πολεμικό πλοίο με το έμβολο στην πλώρη, που είναι κατασκευασμένο από χαλκό με πατίνα και τοποθετημένο σε λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης  ήταν ένα πολεμικόπλοίο, γρήγορα και ευέλικτο, που είχε ένα ορειχάλκινο έμβολο στην πλώρη. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδηοι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου. 

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτοΟι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη. 

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.
Γράψτε μια κριτική