210 9964841

Τριήρης Επίχρυση σε κορνίζα

Αρχαίο πολεμικό πλοίο από την Κόρινθο

Κόρινθος
139.90
FX 002060
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κάδρο με τριήρη, από την Κόρινθο, 8ος-5ος αιώνας π.Χ. Δημιουργήσαμε ένα κάδρο που απεικονίζει το αρχαίο πολεμικό πλοίο με το έμβολο στην πλώρη, που είναι κατασκευασμένο από χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων και τοποθετημένο σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 27 εκ. x 27 εκ. x 46 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης ήταν ένα πολεμικόπλοίο, γρήγορα και ευέλικτο, που είχε ένα ορειχάλκινο έμβολο στην πλώρη. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.
Γράψτε μια κριτική