210 9964841

Μπεγλέρι Τουρμαλίνη, Ρόκα

96.00
FA 000404
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα μπεγλέρι, διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους από τουρμαλίνη και για άκρες εγχάρακτα διακοσμητικά από αντίγραφο τμήματος ρόκας του 19ου αιώνα. Η ρόκα ήταν ένα εργαλείο, το οποίο ήταν απαραίτητο για το γνέσιμο του μαλλιού. Το μπεγλέρι είναι χειροποίητο με ασημένια αλυσίδα 925° και τα στοιχεία στις δύο άκρες του είναι από ασήμι 999°. Ένα εντυπωσιακό δώρο για τους φίλους σας.

Διάσταση: 20 εκ. μήκος.

Δείτε όλη την συλλογή εδώ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η τέχνη της υφαντικής ήταν γνωστή από τη νεολιθική εποχή, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα της εποχής, τα σφοντύλια, οι ρόκες κ.α. Αλλά και οι ηρωίδες των Ομηρικών επών είχαν ως κύρια ενασχόληση τους την υφαντική.

Η ρόκα ήταν εργαλείο, κυρίως από ξύλο, το οποίο ήταν απαραίτητο για το γνέσιμο του μαλλιού. Ήταν ένα ραβδί που το ένα άκρο του κατέληγε σε δύο κύκλους σε σχήμα Φ που μέσα τους έμπαιναν και συγκρατούνταν οι τουλούπες (μαλλί) για το γνέσιμο. Κατά την αρχαιότητα, η ροκά λεγόταν ηλακάτη και συνήθως ήταν στολισμένη με πολλά σκαλίσματα.

Πρωτότυπα εκθέματα ρόκας βρίσκονται στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Βάρος:
21 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πολύτιμους λίθους από τουρμαλίνη
Μικτό Βάρος:
45 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Μπεγλέρι
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική