210 9964841

Παναγία Εκατονταπυλιανή Πάρου

Πάρος
990.00
SK 000054
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εικόνα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. H πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Δημιουργήσαμε το μοναδικό αυτό πιστοποιημένο αντίγραφο, σκαλίζοντας την εικόνα πάνω σε γύψο. Ένα αντίγραφο σε σμίκρυνση σε ασήμι 999°, με τοπικές επιχρυσώσεις και μεταξοτυπία τα πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού. Συνοδεύεται από πιστοποιητικό του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Με κάθε αγορά σας στηρίζεται και ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Διαστάσεις: 28εκ. x 37,5εκ.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας πιστοποιημένο αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν ιδιαίτερο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

H Εικόνα της Παναγιάς Της Εκατονταπυλιανής της Πάρου. Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα το μεγαλύτερο σε μέγεθος. Σύμφωνα με την παράδοση το αρχικό κτίσμα του ναού αυτού ήταν έργο του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μέγα και Αγίου Κωνσταντίνου προς εκπλήρωση επιθυμίας της μητέρας του, της Αγίας Ελένης.

Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι κατά το ταξίδι της Βασιλομήτορος Ελένης προς τους Αγίους Τόπους λόγω μεγάλης θαλασσοταραχής το πλοίο που επέβαινε αναγκάσθηκε να καταφύγει στη Πάρο. Εκεί προσευχόμενη η Αγία Ελένη στην Παναγία, έταξε με την ολοκλήρωση του ταξιδιού της να κτίσει μια μεγαλόπρεπη εκκλησία αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου. Το τάμα αυτό ήταν που υλοποίησε ο γιος της Μέγας Κωνσταντίνος χτίζοντας μια τρίκλιτη βασιλική περί τον 4ο αιώνα μ.Χ..

Η πρωτότυπη εικόνα φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής στη Πάρο. Συνοδεύεται απο πιστοποιητικό του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Με κάθε αγορά σας στηρίζεται και ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Βάρος:
1230 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
28 εκ. x 37,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
1600 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πάρος
Υλικό:
Ασήμι 999° με τοπικές επιχρυσώσεις 24 καρατίων
Υποκατηγορία:
Εικόνα
Χρονολογία:
4ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική