210 9964841

Μυστικός Δείπνος, Κύκκος, Ασήμι

44.90
FA 001704
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Μυστικός Δείπνος. Μοναδική πηγή έμπνευσης το εξώφυλλο του ευαγγελίου από την Ιερά Μονή του Κύκκου στην Κύπρο, από ασήμι με τοπικές επιχρυσώσεις, με κεντρική παράσταση την "Εις Άδου Καθόδου". Το ευαγγέλιο χρονολογείται περί τα 1693 και είναι από την Μητρόπολη της Ουγγροβλαχίας. Η κεντρική του παράσταση είναι η "είς Άδου Κάθοδος" η οποία είναι πλαισιωμένη από δεκαοκτώ ορθογώνιες παραστάσεις, στις οποίες εκτυλίσσεται ο κύκλος των παθών και της Ανάστασης του Χριστού.

Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο σε καθαρό ασήμι 999° και είναι τοποθετημένο μέσα σε ειδική βελούδινη κασετίνα.

Διαστάσεις εικόνας: 6εκ. x 5 εκ. x 3 εκ.

Διαστάσεις με βελούδινη θήκη: 10,5 εκ. x 13 εκ. x 3 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ιησούς Χριστός, είναι το πρόσωπο του οποίου η διδασκαλία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας. Μητέρα του ήταν η Παρθένος Μαρία. Οι ακόλουθοι του Ιησού τον προσδιόρισαν ως τον αναμενόμενο "Μεσσία", που σημαίνει "χρισμένος". Πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας, ο εκλεκτός απεσταλμένος του Θεού που θα ελευθέρωνε το έθνος του Ισραήλ από τους εχθρούς του και θα αποτελούσε ευλογία για όλα τα έθνη.

Η Σταύρωση του Χριστού είναι η μέθοδος εκτέλεσης του Ιησού Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο, μέσω καθήλωσης σε σταυρό πάνω στον λόφο του Γολγοθά στην Ιερουσαλήμ. Η Ανάσταση του Χριστού, ή Ανάσταση του Κυρίου, χαρακτηρίζει την μετά την τριήμερη ταφή, θριαμβική ανάσταση εκ νεκρών – ανάληψη του Χριστού. Για τα γεγονότα της γέννησης του Ιησού, οι πληροφορίες προέρχονται από τα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, που αναφέρονται στη ζωή και διδασκαλία του Ιησού και τη ζωή της πρώτης χριστιανικής κοινότητας, καθώς και από τις Πράξεις των Αποστόλων.

Εξώφυλλο ευαγγελίου από ασήμι με τοπικές επιχρυσώσεις με κεντρική παράσταση την Εις Άδου Καθόδου, χρονολογείται περί τα 1693 από την Μητρόπολη της Ουγγροβλαχίας. Η κεντρική παράσταση είναι η "είς Άδου Κάθοδος" πλαισιωμένη από δεκαοκτώ ορθογώνια διάχωρα, στα οποία εκτυλίσσεται ο κύκλος των παθών και της Ανάστασης του Χριστού. Στη πίσω όψη εικονίζεται ο Άγιος Σάββας με σκηνές από τον βίο του και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ο τύπος του καλύμματος αυτού συνηθίζεται στα εργαστήρια της Τρανσυλβανίας από τα τέλη του 17ου ως τα μέσα του 18ου αιώνα και ειδικότερα στο εργαστήριο του Γκεοργκ Μάυ Β' (1688-1712).

Η Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου ιδρύθηκε γύρω στα τέλη του 11ου αιώνα από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α Κομνηνό (1081-1118). Το μοναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 1318 μέτρων στη βορειοδυτική πλευρά του όρος Τρόοδος. Δεν υπάρχουν ερείπια του αρχικού μοναστηριού, καθώς κάηκε πολλές φορές. Ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρος, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ ξεκίνησε την εκκλησιαστική καριέρα του εκεί ως μοναχός το 1926. Παρέμεινε λάτρης του τόπου και επέστρεψε εκεί πολλές φορές. Το αίτημά του να ταφεί εκεί υλοποιήθηκε μετά το θάνατό του το 1977. Ο τάφος του βρίσκεται 3 χιλιόμετρα δυτικά του μοναστηριού Κύκκου και παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός των επισκεπτών.

Βάρος:
174 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
10,5 εκ. x 13 εκ. x 3 εκ.
Μικτό Βάρος:
350 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Εικόνα

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική