210 9964841

Άστρο της Βεργίνας

Μακεδονία
54.90
FA 001612
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε μια πένα κιθάρας με εγχάρακτη απεικόνιση του Άστρου της Βεργίνας, που διακοσμούσε την χρυσή λαρνακά που βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β' και χρονολογείται περίπου στον 5ο αιώνα π.Χ. Ένα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας που το βρίσκουμε να διακοσμεί κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό Βασίλειο και την Δυναστεία των Αργεάδων. Η πένα κιθάρας είναι φιλοτεχνημένη στο χέρι και είναι κατασκευασμένο από μασίφ ασήμι 925°. Ένα μοναδικό δώρο για όσους θαυμάζουν την μουσική, την τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό.

Διαστάσεις: 2,6εκ. x 3εκ. x 1χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ήλιος της Βεργίνας, ή αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας", είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο εθνικό, έγινε γνωστό λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης , ΓΗ - ΘΑΛΑΣΣΑ - ΦΩΤΙΑ - ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Το σύμβολο βρέθηκε πάνω σε χρυσή Λάρνακα, που βρέθηκε στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β', από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Μακεδονία, το 1977. Ο Βασιλικός τάφος, αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,6 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Πένα κιθάρας
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική