210 9964841

Αλέξανδρος ο Μέγας

Κιλικία
54.90
FA 001602
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου χαραγμένη πάνω σε ασημένια πένα κιθάρας. Το σχέδιο είναι από το χρυσό μετάλλιο από την Ταρσό της Κιλικίας. Χρονολογείται περίπου στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διοικητές της ιστορίας. Η ασημένια πένα κιθάρας ειναι χειροποίητη και κατασκευασμένη από μασίφ ασήμι 925°. Διαστάσεις πένας 2,6εκ. x 3εκ. x 1χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αλέξανδρος ο Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας, πρωτεύουσας του μακεδονικού κράτους, το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Διδάσκαλος του υπήρξε ο Αριστοτέλης, ξακουστός φιλόσοφος της αρχαιότητας. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε στην Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Κατά την διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να ρίξει το φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία και μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ανατολή. Έγινε μυθικό πρόσωπο, ακολουθώντας διαφορετικά πρότυπα σε κάθε λαό, που διεκδικήσε την καταγωγή του. Οι Πέρσες φαντάστηκαν ότι ήταν γιος του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιος του Νεκτανεβώ του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιο του θεού των Αιγυπτίων Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή.

Το πρωτότυπο μετάλλιο βρίσκεται στο Cabinet des Mèdailles της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Παρισιού.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,6 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κιλικία
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Πένα κιθάρας
Χρονολογία:
3ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική