210 9964841

Πυγμάχοι, Επίχρυσο 24Κ

Τοιχογραφία από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης

Σαντορίνη
139.90
FX 002011
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι πυγμάχοι, είναι μία από τις πιο γνωστές και πιο καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και χρονολογείται γύρω στο 1500 π.Χ. H πυγμαχία ήταν περισσότερο ένα τελετουργικό άθλημα, στο οποίο εκπαίδευαν και τα μικρά παιδιά.

Δημιουργήσαμε μια συλλογή από ξύλινες κορνίζες με θέματα που προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, σε χαλκός επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων.

Διαστάσεις: 15 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην αρχαιότητα, η πυγμαχία ήταν περισσότερο ένα τελετουργικό άθλημα και όχι τόσο ένα ανταγωνιστικό αγώνισμα καθώς θεωρείται πως ήταν σημαντικό μέρος του αρχαιοελληνικού αθλητισμού καθ΄όλη τη διάρκεια της πρώιμης κλασικής περιόδου, αφού υπήρχε και πυγμαχία παίδων.

Η γνωστή τοιχογραφία των πυγμάχων, κοσμούσε το νότιο τοίχο δωματίου, στον πρώτο όροφο της οικίας Β’ του Ακρωτηρίου της Θήρας στο νησί της Σαντορίνης. Έχει ύψος 2,75 μέτρα και πλάτος 0,94 μέτρα.

Στην τοιχογραφία, απεικονίζονται δύο μικρά παιδιά που πιθανόν είναι ηλικίας μεταξύ 6 και 8 ετών να παλεύουν. Και τα δύο φορούν περίζωμα στη μέση. Στο δεξί τους χέρι φορούν γάντια πυγμαχίας και έχουν ξυρισμένο κεφάλι εκτός από δύο μεγάλους πλοκάμους που κρέμονται στο πίσω μέρος και δύο μικρότερους ψηλά, πάνω από το μέτωπο. Τα υπερβολικά μεγάλα μάτια που διακρίνονται στα πρόσωπά τους, είναι χαρακτηριστικό που παρατηρείται στις σύγχρονες Αιγαιακές τοιχογραφίες, ενώ τα λυγισμένα πόδια, ιδιαίτερα του αγοριού που εικονίζεται στα δεξιά, προσδίδουν κίνηση και ζωντάνια στη σύνθεση.

Το αγόρι στην αριστερή πλευρά φοράει περιδέραιο, περιβραχιόνιο και περισφύριο, ενώ το άλλο δεν φαίνεται να φοράει τίποτα.Η διαφοροποίηση αυτή, που προφανώς είναι ηθελημένη, έχει ερμηνευθεί ως ένδειξη κοινωνικής θέσης. Η παράσταση είναι πιθανό να απεικονίζει κάποια τελετή μύησης, στην οποία συμμετείχαν τα δύο αγόρια. Το φόντο της τοιχογραφίας είναι άσπρο και κόκκινο, πιθανότατα αποδίδοντας την γη και τον ουρανό.

Οι Πυγμάχοι βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
1040 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαντορίνη
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Κορνίζα

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική