210 9964841

Πήγασος & Βελλερεφόντης, Επίχρυσο

Ο Βελλερεφόντης δαμάζοντας τον Πήγασο, Αρχαία Κόρινθος

Κόρινθος
139.90
FX 002085
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Πήγασος και Βελλερεφόντης. Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν μεγάλος ήρωας, ο μέγιστος ήρωας και δολοφόνος τεράτων όπως ο Κάδμος και ο Περσέας πριν από την εποχή του Ηρακλή. Το σχέδιο είναι από διακόσμηση αρχαίου βάζου, σε χαλκό επιχρυσωμένο 24 καρατίων μέσα σε κορνίζα. 

Διαστάσης: 27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

*Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν μεγάλος ήρωας, "ο μέγιστος ήρωας και δολοφόνος τεράτων όπως ο Κάδμος και ο Περσέας πριν από την εποχή του Ηρακλή"
 
Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας. Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση που επικρατούσε στη Κόρινθο ο Πήγασος ήταν κατ΄ εξοχήν Κορινθία θεότητα, για τον οποίο είχαν κοπεί και νομίσματα με τη παράστασή του. Λέγονταν ότι μόλις ο Πήγασος ξεπήδησε από τη Μέδουσα, πέταξε στον Ακροκόρινθο και ξεδίψασε στα νερά της Πειρήνης πηγής εξ ού και "Πειρήνιος πώλος" το από τότε όνομά του. Στη συνέχεια οι παραδόσεις των Κορινθίων συσχετίζουν τον Πήγασο με τη παράδοση του Βελεροφόντη και της Χίμαιρας.
 
Σε μεταγενέστερους μύθους ο Πήγασος αναφέρεται και ως άλογο της Ηούς στην οποία της τον πρόσφερε ως δώρο ο Ζεύς για να σέρνει το άρμα της. Σε ακόμη μεταγενέστερους χρόνους ο Πήγασος θεωρήθηκε ως άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετούν μαζί του ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
 
Τελικά οι θεοί πρόσφεραν στον Πήγασο μια αιώνια θέση στον ουρανό δημιουργώντας τον Αστερισμό του Πήγασου.

Ο Πήγα­σος, ήταν το φτερωτό άλογο που δάμασε ο κορίνθιος ήρωας Βελλερεφόντης με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς. Η Κόρινθος έκοψε στατήρες στα μέσα περίπου του 6ου αι. π.Χ., που αντανακλούν την εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της. Η κυκλοφορία των πρώτων Κορινθιακών στατήρων ήταν τοπικά περιορισμένη. Βρέθηκαν όμως σε «θησαυρούς» στις αποικίες της στη Μεγάλη Ελλάδα που δηλώνει τη μεγάλη διάδοση τους.

Η νομισματική παραγωγή της Κορίνθου είχε θεαματική αύξηση στις αρχές του 4ου αι. π.Χ. Τα κορινθιακά νομισμάτων εμπνέονται από τη μυθολογία και την τοπική ιστορία:  Η αρχαία ονομασία τους ήταν "πώλοι".

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2 εκ.
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
480 - 470 π.Χ.