210 9964841

Δρόμος, Ολυμπιακοί Αγώνες, Μετάλλιο

Αγωνίσματα του αρχαίου Πένταθλου

Ορείχαλκος
49.90
DA 000335
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δρόμος, Ολυμπιακοί Αγώνες. Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Εφευρέτες του αγωνίσματος θεωρούνται διάφορα μυθικά πρόσωπα. Αναμεσά τους ο γνωστός Ηρακλής.

Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από μετάλλια, για την απονομή στους αγώνες για την "Αναβίωση Αγώνων Πεντάθλου" στο νησί της Λήμνου, τον Ιούλιο του 2015. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε και η χάραξη στο πίσω μέρος του μεταλλίου, το όνομα του 1ου νικητή κάθε αγωνίσματος κατά την πρώτη παρουσίαση του, σαν αγώνισμα στην Αρχαία Ελλάδα. 

Υπάρχει δυνατότητα χάραξης δικού σας κειμένου κατόπιν επικοινωνίας και επιλέγοντας το κόστος της χάραξης που θα σας υποδείξουμε.

Οι απεικονίσεις των αγωνισμάτων είναι από σχέδια που έχουν βρεθεί πάνω σε μελανόμορφα δοχεία και είναι τα πέντε αθλήματα του αρχαίου Πένταθλου. Τα μετάλλια είναι χειροποίητα σε μασίφ ορείχαλκο με μπλε κορδέλα και συσκευασία δώρου.

Επιλέξτε το άθλημα που σας ενδιαφέρει και γράψτε το στις παρατηρήσεις κατά την διάρκεια της καταχώρησης της παραγγελίας σας.

Διάστασεις: 7,5εκ. x 8,5εκ.x 4 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν διάφορα αγωνίσματα δρόμου. Ο παλαιότερος αγώνας δρόμου, το «στάδιον» ήταν το πρώτο αγώνισμα που καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το "στάδιον" ήταν δρόμος ταχύτητας ενός σταδίου, δηλαδή 600 ποδιών, που αντιστοιχεί στο σημερινό αγώνα δρόμου των 200 μέτρων. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Αρχικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων περιελάμβανε μόνο το «στάδιο», τον αγώνα δρόμου, και περιοριζόταν σε μια μόνο ημέρα.

Στη 14η Ολυμπιάδα (724 π.Χ.) προστέθηκε ο "δίαυλος", που ήταν δρόμος ταχύτητας, με διπλή διαδρομή του σταδίου, απόσταση δηλαδή 1200 ποδιών και αντιστοιχεί με το σημερινό δρόμο των 400 μέτρων. Στη 15η Ολυμπιάδα (720 π.Χ.) καθιερώθηκε ο "δόλιχος", που ήταν αγώνας δρόμου μεγάλου μήκους 7 έως 24 σταδίων και αγώνας αντοχής. Στην 65η Ολυμπιάδα (520 π.Χ.) εισήχθη ο "οπλιτόδρομος", που ήταν αγώνας δρόμου ταχύτητας, όπου ο δρομέας, αρχικά, έτρεχε φορώντας τον πλήρη εξοπλισμό χάλκινης αμυντικής πανοπλίας, δηλαδή την περικεφαλαία, τις κνημίδες και την ασπίδα.

Ο Παναθηναϊκός αμφορέας με την παράσταση ενός αγώνα δρόμου φυλάσσεται στο Museo Civico στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Βάρος:
129 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7,5 εκ. x 8,5 εκ. x 4 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με μπλε κορδέλα
Μικτό Βάρος:
140 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Μετάλλια
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική