Δρόμος, Ολυμπιακοί Αγώνες, Μετάλλιο 24Κ

49.90
DA 000335
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δρόμος, Ολυμπιακοί Αγώνες. Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Εφευρέτες του αγωνίσματος θεωρούνται διάφορα μυθικά πρόσωπα. Αναμεσά τους ο γνωστός Ηρακλής.
Έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από μετάλλια, για την απονομή στους αγώνες για την "Αναβίωση Αγώνων Πεντάθλου" στο νησί της Λήμνου, τον Ιούλιο του 2015. Στο πίσω μέρος του κάθε αγωνίσματος είναι χαραγμένο και το όνομα του 1ου νικητή κατά την πρώτη παρουσίαση του, σαν αγώνισμα στην Αρχαία Ελλάδα.
Οι απεικονίσεις των αγωνισμάτων είναι από σχέδια που έχουν βρεθεί πάνω σε μελανόμορφα δοχεία.

Διάστασεις: 7,5εκ. x 8,5εκ.x 4 χιλ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

 

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν διάφορα αγωνίσματα δρόμου. Ο παλαιότερος αγώνας δρόμου, το «στάδιον» ήταν το πρώτο αγώνισμα που καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το "στάδιον" ήταν δρόμος ταχύτητας ενός σταδίου, δηλαδή 600 ποδιών, που αντιστοιχεί στο σημερινό αγώνα δρόμου των 200 μέτρων. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Αρχικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων περιελάμβανε μόνο το «στάδιο», τον αγώνα δρόμου, και περιοριζόταν σε μια μόνο ημέρα.

Στη 14η Ολυμπιάδα (724 π.Χ.) προστέθηκε ο "δίαυλος", που ήταν δρόμος ταχύτητας, με διπλή διαδρομή του σταδίου, απόσταση δηλαδή 1200 ποδιών και αντιστοιχεί με το σημερινό δρόμο των 400 μέτρων. Στη 15η Ολυμπιάδα (720 π.Χ.) καθιερώθηκε ο "δόλιχος", που ήταν αγώνας δρόμου μεγάλου μήκους 7 έως 24 σταδίων και αγώνας αντοχής. Στην 65η Ολυμπιάδα (520 π.Χ.) εισήχθη ο "οπλιτόδρομος", που ήταν αγώνας δρόμου ταχύτητας, όπου ο δρομέας, αρχικά, έτρεχε φορώντας τον πλήρη εξοπλισμό χάλκινης αμυντικής πανοπλίας, δηλαδή την περικεφαλαία, τις κνημίδες και την ασπίδα. 

Ο Παναθηναϊκός αμφορέας με την παράσταση ενός αγώνα δρόμου φυλάσσεται στο Museo Civico στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Βάρος:
129 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7,5 εκ. x 8,5 εκ. x 4 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με μπλε κορδέλα
Μικτό Βάρος:
140 γρ.
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Μετάλλια
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική