210 9964841

Σπείρα Φαρδιά Ασημένια Καρφίτσα

Σπείρα ένα αρχαίο σύμβολο

Κρήτη
Ασήμι
44.90
FA 000127
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Σπείρα ασημένια καρφίτσα. Η σπείρα είναι ένα από τα παλαιότερα σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού, αφού χρησιμοποιήθηκε ήδη από την παλαιολιθική εποχή στην Ελλάδα. Το σχέδιο της σπείρας είναι εμπνευσμένο από αγγείο, που βρέθηκε στην ανατολική Κρήτη (1500-1450 π.Χ.). Ένα ιδιαίτερο κόσμημα από χειροποίητο ασήμι, που θα σας συνοδεύει σε όλες σας τις εξόδους μέσα στην ημέρα. 

Διαστάσεις: 3,5εκ. x 4εκ.

Δείτε επίσης, το επίχρυσο παντατίφ, το ασημένιο δαχτυλίδι, και το παντατίφ σε ασήμι 999°.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Σαν σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, δήλωνε την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον έφεραν πάνω τους, ειδικά πριν την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα, αλλά και μετά.

Η σπείρα ξετυλίγεται μέσα από μύθους, θρησκευτικές δοξασίες και θρύλους. Είναι χαραγμένη στα εδάφη πάνω σε βράχους, αλλά και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την μεγάλη μυστικιστική της σημασία, γι' αυτό την σχεδίαζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, στις κόμες των πανέμορφων κούρων, μέχρι και πάνω στα στολίδια για τα μαλλιά των γυναικών και στα κοσμήματα τους.Έχει βρεθεί ζωγραφισμένη σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα, αλλά και σε αγγεία της μινωικής εποχής, που βρέθηκαν στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

Βάρος:
7 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ. x 4 εκ.
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες
Χρονολογία:
1500-1450 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική