210 9964841

Σπείρα Παντατίφ, Ασήμι

Κρήτη
49.90
FA 000112
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα ασημένιο παντατίφ στο σχήμα της σπείρας, εμπνεόμενοι από το σχέδιο της σπείρας που βρέθηκε σε αγγείο στην ανατολική Κρήτη. Η σπείρα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχαία σύμβολα στην Ελλάδα. Ένα έργο τέχνης από ασήμι 999°, κρεμασμένο σε μαύρο σατέν κορδόνι. Ένα παντατίφ μοναδικής ομορφιάς για μοναδικές εμφανίσεις.

Διάστασεις: 3,5εκ. x 4εκ.

Δείτε επίσης το παντατίφ σε ορείχαλκο επίχρυσο 24 καρατίων (κωδικός: FX 004053).

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Σαν σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, δήλωνε την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον έφεραν πάνω τους, ειδικά πριν την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα, αλλά και μετά.

Η σπείρα ξετυλίγεται μέσα από μύθους, θρησκευτικές δοξασίες και θρύλους. Είναι χαραγμένη στα εδάφη πάνω σε βράχους, αλλά και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την μεγάλη μυστικιστική της σημασία, γι' αυτό την σχεδίαζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, στις κόμες των πανέμορφων κούρων, μέχρι και πάνω στα στολίδια για τα μαλλιά των γυναικών και στα κοσμήματα τους.Έχει βρεθεί ζωγραφισμένη σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα, αλλά και σε αγγεία της μινωικής εποχής, που βρέθηκαν στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
32 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
1500-1450 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική