210 9964841

Εργαλείο Χαρτοκόπτης, Ασήμι

89.90
FA 020051
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό χαρτοκόπτη, με μια ιδιαίτερη λαβή, η οποία αποτελεί αντίγραφο από εργαλείο για κουμπότρυπες, που χρονολογείται στις αρχές 19ου αιώνα. Η λαβή του χαρτοκόπτη είναι κατασκευασμένη από ασήμι 999° βαθμών και η λάμα του από ασήμι 925° βαθμών.

Διάσταση: 2,5εκ. x 18εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο άνθρωπος κατασκεύαζε εργαλεία από καταβολής κόσμου. Από τον 5ο αιώνα μ.Χ., η εξέλιξη της μορφής των πλέον γνωστών εργαλείων είχε ήδη επιτευχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό. Κάθε χωριό και κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης είχε και τους δικούς της τεχνίτες οι οποίοι έκαναν παραγγελία τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Αυτά είτε κατασκευάζονταν από τον ίδιο τον τεχνίτη, είτε από εργαστήρια εξειδικευμένα στη κατασκευή εργαλείων. Μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, οι τεχνίτες κατασκεύαζαν οι ίδιοι τα εργαλεία τους.

Κάθε εργαλείο ήταν ένα έργο, που πραγματοποιούσε ο τεχνίτης εφαρμόζοντας την τέχνη του. Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο, είχε τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του λειτουργικές, αλλά και αισθητικές απαιτήσεις του. Τα εργαλεία είχαν ιδιαίτερο διάκοσμο, σχήμα και βάρος. Μια τέχνη, η οποία σταμάτησε καθώς από τα τέλη του 19ου αιώνα, η παραγωγή των εργαλείων άρχισε να γίνεται με καλούπια για την δυνατότητα πιο μαζικής παραγωγής. Την περίοδο αυτή άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά και οι μηχανές στο χώρο της παραγωγής.

Βάρος:
34 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 18 εκ.
Μικτό Βάρος:
41 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Χαρτοκόπτης
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική