210 9964841

Εργαλείο Χαρτοκόπτης

Ορείχαλκος
35.00
FX 004053
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα χαρτοκόπτη, με εντυπωσιακή λαβή, που είναι αντίγραφο από εργαλείο για κουμπότρυπες του 19ου αιώνα. Ο χαρτοκόπτης είναι κατασκευασμένος από ορείχαλκο.

Διαστάσεις: 2,5εκ. x 18εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο άνθρωπος κατασκεύαζε εργαλεία από καταβολής κόσμου. Από τον 5ο αιώνα μ.Χ., η εξέλιξη της μορφής των πλέον γνωστών εργαλείων είχε ήδη επιτευχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό. Κάθε χωριό και κάθε μεγάλη πόλη της Ευρώπης είχε και τους δικούς της τεχνίτες οι οποίοι έκαναν παραγγελία τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Αυτά είτε κατασκευάζονταν από τον ίδιο τον τεχνίτη, είτε από εργαστήρια εξειδικευμένα στη κατασκευή εργαλείων. Μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, οι τεχνίτες κατασκεύαζαν οι ίδιοι τα εργαλεία τους.

Κάθε εργαλείο ήταν ένα έργο, που πραγματοποιούσε ο τεχνίτης εφαρμόζοντας την τέχνη του. Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο, είχε τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του λειτουργικές, αλλά και αισθητικές απαιτήσεις του. Τα εργαλεία είχαν ιδιαίτερο διάκοσμο, σχήμα και βάρος. Μια τέχνη, η οποία σταμάτησε καθώς από τα τέλη του 19ου αιώνα, η παραγωγή των εργαλείων άρχισε να γίνεται με καλούπια για την δυνατότητα πιο μαζικής παραγωγής. Την περίοδο αυτή άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά και οι μηχανές στο χώρο της παραγωγής.

Βάρος:
37 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 18 εκ.
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Χαρτοκόπτης
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική