210 9964841

Σφαιροβολία

39.90
FX 000120
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το ολυμπιακό αγώνισμα της σφαιροβολίας, απότελουσε μέσο άθλησης στην αρχαία Ελλάδα. Εμπνεόμενοι από αρχαία μελανόμορφα αγγεία και παραστάσεις, δημιουργήσαμε για σας, αυτό το γλυπτό από ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°, που στη συνέχεια το τοποθετήσαμε πάνω σε ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην αρχαία Ελλάδα η άσκηση έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ελλήνων. Η σωματική άσκηση, η γυμναστική, αποτελούσε το μισό μέρος της όλης εκπαίδευσης. Ο ιδανικός πολίτης ήταν γυμνασμένος στο σώμα και ολοκληρωμένος στο νου και την ψυχή. Η γύμναση αποτελούσε μέσο αγωγής με κύριο στοιχείο της, τον ανταγωνισμό.

Πρώτοι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν κατά αυτό τον τρόπο την άσκηση και όχι σαν μέσο στρατιωτικής προετοιμασίας. Επίσης, χρησιμοποιούν την άσκηση στην ιατρική για θεραπευτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με μια ερμηνεία της παράστασης, πρόκειται για συμμετοχή των νέων στο ομαδικό παιχνίδι για εφήβους, που ονομάζεται επίσκυρος. Σκοπός του παιχνιδιού να αποκλείονται ο ένας μετά τον άλλον οι αντίπαλοι, όταν έβγαιναν από τον αγωνιστικό χώρο ή δεν έπιαναν τη μπάλα.

Παραστάσεις από αρχαία ολυμπιακά αγωνίσματα φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
406 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
446 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική