210 9964841

Πυγμαχία

39.90
FX 000087
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Πυγμαχία (πυγμή) ήταν ένα από τα παλαιότερα Ολυμπιακά Αγωνίσματα, που εισήχθη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες το 688 π.Χ.. Εμπνεόμενοι από αρχαία μελανόμορφα αγγεία, δημιουργήσαμε για σας, αυτό το γλυπτό από ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°, που στη συνέχεια το τοποθετήσαμε πάνω σε ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πυγμή (πυγμαχία), ήταν ένα από τα παλαιότερα Ολυμπιακά αγωνίσματα, που συμπεριλήφθηκε στην 23η Ολυμπιάδα του 688 π.Χ. και η πυγμή παίδων εισήχθη στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 616 π.Χ.. Η πυγμαχία πρωτοαναφέρεται στην Ιλιάδα, ως ένας από τους αγώνες που διοργανώθηκαν προς τιμήν του νεκρού Πατρόκλου, και στην Οδύσσεια στους αγώνες στο νησί των Φαιάκων. Στη μυθολογία, ο Απόλλωνας θεωρείται ιδρυτής του αγωνίσματος.

Οι πυγμάχοι (πύκτες) τύλιγαν στα χέρια ιμάντες, τα στρόφια ή μειλίχαι, προκειμένου να κρατούνται σταθεροί οι καρποί και οι αρθρώσεις των δακτύλων τους. Οι ιμάντες ήταν λωρίδες από μαλακό δέρμα βοδιού, τις οποίες και άλειφαν με λάδι ή λίπος για να διατηρούνται μαλακές. Δεν επιτρέπονταν οι λαβές, τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανα και η ενίσχυση των ιμάντων με πρόσθετα στρώματα λωρίδων. Νικητής ανακηρυσσόταν όποιος έβγαζε τον αντίπαλό του εκτός αγώνα ή τον οδηγούσε σε παραδοχή της ήττας του.

Αρχαία μελανόμορφα αγγεία με ολυμπιακά αγωνίσματα μπορεί κανείς να δει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Μουσείο Λούβρου στο Παρίσι.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
385 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική