210 9964841

Ροζέττα Επίχρυσο Γούρι 2019

Αρχαία Ελλάδα
17.90
FX 020098
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ροζέττα, 9φυλλη, επίχρυση 24Κ. Φέτος επιλέξαμε ένα σχέδιο από διακόσμηση καμαραϊκών αγγείων από τις Καμάρες της Κρήτη. Τα εννέα φύλλα συμβολίζουν το έτος 2019 μαζί με ένα καλλιτεχνικό "9" στη μέση. Τα αγγεία βρέθηκαν στο ανάκτορο της Κνωσού και χρονολογούνται γύρω στα 2000-1700 π.Χ.

Τα γούρια, ακόμα και στην αρχαιότητα, χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβολα καλής τύχης και προστασίας και γι 'αυτό και σήμερα τα χαρίζουμε με την έλευση του νέου έτους και ευχόμαστε να φέρει τύχη στη ζωή μας. Είναι μια συμβολική χειρονομία που δείχνει την εκτίμησή μας σε όποιον το προσφέρουμε. Συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με προτάσεις δώρων που σχεδιάζονται με μια μινιμαλιστική προσέγγιση για να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Μασίφ Ορείχαλκος με φούντα. 

Διαστάσεις: 3,5 εκ. x 2χιλ. πάχος μετάλλου 

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα γούρια

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Τα Καμαραϊκά αγγεία ανήκουν στην κεραμική της Μεσομινωικής περιόδου που διακρίνεται για την πολύχρωμη διακόσμησή της και την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα. Διακοσμούνταν συνήθως με πολύπλοκα καμπυλόγραμμα σχέδια γεμάτα φαντασία και πιο σπάνια με θέματα από τον ζωικό και φυτικό κόσμο. Παραγόταν προφανώς σε ανακτορικά εργαστήρια (κυρίως στην Κνωσό και τη Φαιστό) και εξαγόταν στην Αίγυπτο και τη Συροπαλαιστίνη. Το επίθετο «καμαραϊκός» προέρχεται από τον τόπο εύρεσης της πρώτης μεγάλης ομάδας αυτών των αγγείων στην Κρήτη, το σπήλαιο των Καμαρών στις νότιες παρυφές του Ψηλορείτη.

Η κεραμική γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στη Μεσομινωική και Υστερομινωική περίοδο, και θαυμάσια δείγματά της βρέθηκαν στην Κνωσό και στη Φαιστό. Τα αγγεία διακοσμούνται με απεικονίσεις λουλουδιών και φύλλων, αλλά κυρίως θαλασσινών ζώων, όπως χταπόδια, σουπιές, τρίτωνες και διάφορα ψάρια. Τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση των κρητικών αγγείων στις ακτές του Αιγαίου, ώστε στην Υστερομινωική εποχή η κατασκευή τους έγινε αληθινή βιομηχανία και πάρα πολλά προϊόντα της έφτασαν στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Ελλάδα, όπου και βρέθηκαν στις ανασκαφές.

Στην αρχή, οι Αιγαίοι τεχνίτες αγνοούσαν τον κεραμευτικό τροχό και κατασκεύαζαν αγγεία, που ήταν μάλλον χοντροκομμένα, αλλά με τον καιρό τελειοποίησαν την τέχνη τους μέχρι το σημείο να επινοήσουν και να κατασκευάσουν τα θαυμάσια αγγεία της Μεσομινωικής περιόδου, που σήμερα είναι γνωστά ως «καμαραϊκά» και θεωρούνται τα σημαντικότερα αγγεία της μινωικής τέχνης.
Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ. x 2 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με φούντα
Μικτό Βάρος:
30 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Γούρια
Χρονολογία:
2000 - 1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική