210 9964841

Ροζέττα Γούρι 2019

Αρχαία Ελλάδα
14.90
FX 020099
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ροζέττα, 9φυλλη. Φέτος επιλέξαμε ένα σχέδιο από διακόσμηση καμαραϊκών αγγείων από τις Καμάρες της Κρήτη. Τα εννέα φύλλα συμβολίζουν το έτος 2019 μαζί με ένα καλλιτεχνικό "9" στη μέση. Τα αγγεία βρέθηκαν στο ανάκτορο της Κνωσού και χρονολογούνται γύρω στα 2000-1700 π.Χ.

Τα γούρια, ακόμα και στην αρχαιότητα, χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβολα καλής τύχης και προστασίας και γι 'αυτό και σήμερα τα χαρίζουμε με την έλευση του νέου έτους και ευχόμαστε να φέρει τύχη στη ζωή μας. Είναι μια συμβολική χειρονομία που δείχνει την εκτίμησή μας σε όποιον το προσφέρουμε. Συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με προτάσεις δώρων που σχεδιάζονται με μια μινιμαλιστική προσέγγιση για να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Μασίφ Ορείχαλκος με φούντα.

Διαστάσεις: 3,5 εκ. x 2χιλ. πάχος μετάλλου

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα γούρια.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα Καμαραϊκά αγγεία ανήκουν στην κεραμική της Μεσομινωικής περιόδου που διακρίνεται για την πολύχρωμη διακόσμησή της και την υψηλή καλλιτεχνική της ποιότητα. Διακοσμούνταν συνήθως με πολύπλοκα καμπυλόγραμμα σχέδια γεμάτα φαντασία και πιο σπάνια με θέματα από τον ζωικό και φυτικό κόσμο. Παραγόταν προφανώς σε ανακτορικά εργαστήρια (κυρίως στην Κνωσό και τη Φαιστό) και εξαγόταν στην Αίγυπτο και τη Συροπαλαιστίνη. Το επίθετο «καμαραϊκός» προέρχεται από τον τόπο εύρεσης της πρώτης μεγάλης ομάδας αυτών των αγγείων στην Κρήτη, το σπήλαιο των Καμαρών στις νότιες παρυφές του Ψηλορείτη.

Η κεραμική γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στη Μεσομινωική και Υστερομινωική περίοδο, και θαυμάσια δείγματά της βρέθηκαν στην Κνωσό και στη Φαιστό. Τα αγγεία διακοσμούνται με απεικονίσεις λουλουδιών και φύλλων, αλλά κυρίως θαλασσινών ζώων, όπως χταπόδια, σουπιές, τρίτωνες και διάφορα ψάρια. Τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση των κρητικών αγγείων στις ακτές του Αιγαίου, ώστε στην Υστερομινωική εποχή η κατασκευή τους έγινε αληθινή βιομηχανία και πάρα πολλά προϊόντα της έφτασαν στην Αίγυπτο, τη Συρία και την Ελλάδα, όπου και βρέθηκαν στις ανασκαφές.

Στην αρχή, οι Αιγαίοι τεχνίτες αγνοούσαν τον κεραμευτικό τροχό και κατασκεύαζαν αγγεία, που ήταν μάλλον χοντροκομμένα, αλλά με τον καιρό τελειοποίησαν την τέχνη τους μέχρι το σημείο να επινοήσουν και να κατασκευάσουν τα θαυμάσια αγγεία της Μεσομινωικής περιόδου, που σήμερα είναι γνωστά ως "καμαραϊκά" και θεωρούνται τα σημαντικότερα αγγεία της μινωικής τέχνης.

Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ. x 2 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με φούντα
Μικτό Βάρος:
30 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Γούρια
Χρονολογία:
2000 - 1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική