210 9964841

Σανιδόσχημο Ειδώλιο

Κύπρος
Ορείχαλκος
36.00
ATH 000023
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα σανιδόσχημα ειδώλια ανθρώπινης μορφής κατασκευάζονταν συνήθως από πηλό ή πέτρα. Αυτά τα ειδώλια αποτελούσαν τις βασικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής στην Κυπριακή τέχνη και πιθανότατα σχετίζονταν με την γονιμότητα, την γέννηση και το θάνατο. Έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους. Εμπνεόμενοι από ένα σανιδόμορφο ειδώλιο από την Κύπρο, που χρονολογείται περίπου το 2000- 1800 π.Χ., δημιουργήσαμε έναν μοναδικό χαρτοκόπτη με εντυπωσιακή λαβή. Ο χαρτοκόπτης είναι κατασκευαμσένος από ορείχαλκο και είναι ένα μοναδικό δώρο για έναν φίλο ή συνεργάτη σας.

Διάστασεις: 19,5εκ. x 2εκ. x 6χιλ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Τα πήλινα σανιδόσχημα ειδώλια αποτελούσαν τις βασικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής στην Κύπρο, κατά την Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.).Τα ειδώλια είχαν επίπεδο ορθογώνιο κορμό με στενό λαιμό και κεφαλή. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα διάφορα κοσμήματα αποδίδονταν με εγχάρακτο τρόπο ή με χρώμα. Η μύτη, τα αυτιά και τα στήθη αποδίδονταν με ανάγλυφο τρόπο. Τα σανιδόσχημα ειδώλια χρησιμοποιούνταν σε ταφικές τελετές και έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους.

Κατά την Πρωτοκυπριακή ΙΙΙ – Μεσοκυπριακή Ι περίοδο (2000-1900 π.Χ.), άρχισαν να κατασκευάζονται παρόμοια ειδώλια από πέτρα. Συνήθως, ήταν μεγαλύτερα από τα πήλινα. Έχουν επίπεδο κορμό με γωνιώδεις απολήξεις για τους βραχίονες και τα χέρια. Τα  ειδώλια αυτά, συνήθως σχετιζόταν με τη γονιμότητα και την αναγέννηση. Τα λίθινα ειδώλια σανιδόσχημου τύπου είναι σπάνια και προέρχονται από τάφους της περιόδου.

Σανιδόμορφα ειδώλια εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
30 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
19,5 εκ. x 2 εκ. x 6 χιλ.
Μικτό Βάρος:
37 γρ.
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Χαρτοκόπτης
Χρονολογία:
2000 - 1800 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική