210 9964841

Σαυρωτήρας, Χαρτοκόπτης, Ορείχαλκος

Ορείχαλκος
49.90
FX 003026
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο σαυρωτήρας καλύπτει την άκρη του δόρατος που αγγίζει το έδαφος. Αυτό το ιδιαίτερα καλαίσθητο κειμήλιο φέρει επιγραφή και βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία. Δημιουργήσαμε το αντίγραφο του σαυρωτήρα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χαρτοκόπτης. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και σας το προτείνουμε ως ένα υπέροχο κομμάτι για να διακοσμήσετε το γραφείο σας.

Διαστάσεις: 27εκ. x 2,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ολυμπία κατέχει ίσως την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων όπλων, υστερογεωμετρικής και αρχαϊκής κυρίως εποχής, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Τα όπλα ήταν τα πιο γνωστά και ταιριαστά αφιερώματα στον Δία που παρείχε τη νίκη στους αγωνιζόμενους στην Ολυμπία, όπως και στην μάχη.

Ως αναθήματα πόλεων από λάφυρα νικηφόρων πολέμων ή ατόμων από την προσωπική τους αρματωσιά, τα όπλα αυτά, χώρια από την συμβολή τους στη γνώση της πολεμικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων, την πλούσια προσφορά τους στην εικονογράφηση των μύθων και την ίδια την καλλιτεχνική τους αξία, χάρη στις επιγραφές, που πολύ συχνά είναι χαραγμένες επάνω τους, αποτελούν επίσης πολύτιμα και αδιαφιλονίκητα τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Το κυριότερο όπλο του οπλίτη ήταν το δόρυ του. Τo δόρυ,αποτελείται από τρία βασικά μέρη: την επιδορατίδα ή αιχμή, τον πόλο και τον σαυρωτήρα. Ο σαυρωτήρας ήταν πολύ σημαντικό μέρος του δόρατος που είχε πολλαπλές χρήσεις. Χρησιμοποιούταν είτε για την στήριξη του δόρατος κατακόρυφα στο έδαφος, ως αντίβαρο της αιχμής για την εξισορρόπηση του δόρατος κατά την μάχη σε κατά μέτωπον επίθεση, και ακόμη για την πλήξη από τις πίσω γραμμές, όσων αντιπάλων είχαν ανατραπεί και ήταν στο έδαφος.

Σε πολλούς σαυρωτήρες σώζονται αφιερωματικές γραφές. Τα δόρατα αποτελούσαν μία κατηγορία αντικειμένων κοινωνικού γοήτρου. Διάφορα τμήματα σωζόμενων τοιχογραφιών, τα οποία απεικονίζουν οπλισμένους άντρες, δείχνουν ότι οι πολεμιστές μετέφεραν τα δόρατα κατά ζεύγη.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
300 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
27 εκ. x 2,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
307 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Δόρυ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική