210 9964841

Στεφάνι Ελιάς, Επίχρυσο 24Κ

Κότινος, το στεφάνι των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων

120.00
FX 003136
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το κλαρί της ελιάς, ήταν από τα αρχαία χρόνια σύμβολο ειρήνης και δημιουργίας, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Το στεφάνι ελιάς, γνωστό και ως κότινος, ήταν το έπαθλο για τους νικητές των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Το σχέδιο και η γλυπτική του στεφανιού ανήκει στον καλλιτέχνη El Phil (Ελευθέριος Α. Φιλιππάκης). Είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων, τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική βάση (πλεξιγκλάς).

Διαστάσεις: 13εκ. x 15εκ. x 2,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η ελιά θεωρείται σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, σοφίας, ευημερίας, νίκης και των Ολυμπιακών ιδεώδων. Οι Έλληνες θεωρούσαν την ελιά θεϊκό δώρο και ειδικότερα οι Αθηναίοι, αφού ήταν το ιερό δέντρο της πόλης και της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν προστάτιδα της πόλης. Το στεφάνι της ελιάς, γνωστό επίσης και ως κότινος, ήταν το έπαθλο του νικητή στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν ένα κλαδί άγριας ελιάς, σε σχήμα κύκλου.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο κότινος εισήχθη από τον Ηρακλή ως έπαθλο για το νικητή του αγώνα δρόμου, που διοργάνωσε για να τιμήσει τον πατέρα του, τον Δία. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε μόνο ένας νικητής, ανά αγώνισμα, ο οποίος στεφανωνόταν με ένα στεφάνι ελιάς, από το ιερό δέντρο της ελιάς που βρισκόταν κοντά στο ναό του Δία στην Ολυμπία. Προς τιμήν της αρχαίας αυτής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στεφάνια ελιάς δόθηκαν κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Χρυσά στεφάνια ελιάς φυλλάσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αμφίπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Βάρος:
130 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
13 εκ. x 15 εκ. x 3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
500 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Στεφάνι
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική