210 9964841

Μινώταυρος Ασημένιο Βραχιόλι

Κρήτη
Ασήμι
29.90
FA 001530
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μινώταυρος Ασημένιο Βραχιόλι με απεικονίσεις που προέρχονται από τον διασημότερο μύθο της Κνωσού. Στη μια όψη έχει τον Μινώταυρο και στην άλλη τον Λαβύρινθο. Ο αργυρός στατήρας της Κνωσού χρονολογείται περίπου το 425 π.Χ. και είναι ένα από τα πρώτα νομίσματα που κόπηκαν στην Κνωσό στη Κρήτη. Ο Μινώταυρος ήταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου, που γεννήθηκε μετά την συνεύρεση ενός ταύρου και της Πασιφάης, της συζύγου του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα.

Χειροποίητο μασίφ ασήμι.

Διάμετρος νομίσματος: 2,2 εκ.

Διαστάσεις βραχιολιού: Κορδόνι που προσαρμόζεται σε κάθε μέγεθος καρπού.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας κόσμημα ή προσφέρετε το σαν ένα ιδιαίτερο δώρο.

Δείτε επίσης και την συλλογή των νομισμάτων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αργυρός στατήρας της Κνωσού, χρονολογείται περίπου το 425 π.Χ., και είναι ένα από τα πρώτα νομίσματα που κόπηκαν στην Κνωσό, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Οι απεικονίσεις του νομίσματος προέρχονται από τον διασημότερο μύθο της Κνωσού, αυτόν του Μινώταυρου και του Λαβύρινθου. Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζεται ο Μινώταυρος, κρατώντας ένα αντικείμενο άγνωστου ταυτότητας στο χέρι του, ενώ το σχέδιο του Λαβύρινθου εμφανίζεται στον οπισθότυπο του νομίσματος, σε σχήμα δεξιόστροφης σβάστικας με ένα άνθος στο κέντρο και τετράγωνα στις τέσσερις γωνίες του.

Ο Μινώταυρος ήταν ένα ανθρωπόμορφο τέρας, με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου, που γεννήθηκε μετά την συνεύρεση ενός ταύρου και της Πασιφάης, της συζύγου του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα. Ο Μινώταυρος φυλακίστηκε από τον Μίνωα στο περίφημο οικοδόμημα του Δαίδαλου, τον Λαβύρινθο, και τρεφόταν με κορίτσια και αγόρια που έστελναν οι Αθηναίοι, ως φόρο τιμής στο βασιλιά της Κρήτης. Σύμφωνα με την μυθολογία, ο Μινώταυρος σκοτώθηκε από τον Θησέα.

Πρωτότυπα αρχαία Ελληνικά νομίσματα βρίσκονται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,2 εκ.
Λεπτομέρειες:
κορδόνι με δέσιμο που ρυθμίζεται να εφαρμόζει στον καρπό
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Βραχιόλι
Χρονολογία:
425 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική