210 9964841

Κόσμος, Ασημένια Σκουλαρίκια

59.90
FA 001438
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό ζευγάρι σκουλαρικιών σε σχήμα δακτυλίου, που φέρει πάνω του το αρχαίο γνωμικό "Ο κόσμος ούτος μία πόλις εστί", που σημαίνει "Ο κόσμος μας είναι μια πόλη". Το αρχαίο γνωμικό του Επίκτητου, γνωστού αρχαίου φιλοσόφου, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε αυτό το υπέροχο κόσμημα σε μασίφ ασήμι 925°, για τους λάτρεις της αρχαίας ελληνικής γνώσης και σοφίας.

Διάμετρος: 3,5εκ.

Δείτε επίσης το παντατίφ, το βραχιόλι και το δαχτυλίδι του σετ "Κόσμος".

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Επίκτητος (50 - 135 π.Χ.) ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. και αργότερα αγοράστηκε ως δούλος στη Ρώμη από τον Επαφρόδιτο, ο οποίος ήταν απελεύθερος του Νέρωνα. Στη Ρώμη μαθήτευσε κοντά στον στωικό φιλόσοφο Μουσώνιο Ρούφο και αργότερα, όταν απελευθερώθηκε πλέον, άρχισε να διδάσκει και ο ίδιος, ώσπου το 94 μ.Χ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, λόγω διατάγματος του Δομιτιανού που εξόριζε τους φιλοσόφους από τη Ρώμη. Τότε κατέφυγε στη Νικόπολη της Ηπείρου οπού ίδρυσε φιλοσοφική σχολή και έμεινε ως το τέλος της ζωής του.

Ο Επίκτητος δεν άφησε γραπτό έργο. Ο ιστορικός Φλάβιος Αρριανός , ένας εκ των μαθητών του, ήταν εκείνος ο οποίος κατέγραψε τις φιλοσοφικές απόψεις του σε οκτώ βιβλία με τον γενικό τίτλο Διατριβαί, από τα οποία όμως έχουν διασωθεί μόνον τέσσερα. Ο Αρριανός είναι και ο καταγραφέας, ενός είδος συνοπτικής παρουσίασης των Διατριβών, που είναι γνωστό με το όνομα "Εγχειρίδιον Επικτήτου". Επίκεντρο της φιλοσοφίας του Επίκτητου είναι ο άνθρωπος και η εκπαιδευτική αγωγή του με έμφαση στην ηθική.

Βάρος:
11 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
32 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Σκουλαρίκια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική