210 9964841

Περικεφαλαία Λεωνίδα Καρφίτσα πέτου

Κόρινθος
Ορείχαλκος
9.90
FX 012037
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Περικεφαλαία Λεωνίδα καρφίτσα πέτου. Τα χάλκινα κράνη ήταν το κύριο προστατευτικό στοιχείο των πολεμιστών στην αρχαιότητα. Εμπνεόμενοι από το κράνος του Λεωνίδα δημιουργήσαμε αυτήν την καρφίτσα για να γιορτάσουμε τη μάχη των Θερμοπυλών. Περικεφαλαίες φτιάχνονταν σε πολλές πόλεις στην αρχαία Ελλάδα. Οι πιο γνωστοί τεχνίτες ήταν από την Κόρινθο στην Πελοπόννησο. Η καρφίτσα πέτου είναι χειροποίητη από μασίφ ορείχαλκο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Μάχη των Θερμοπυλών έγινε το 480 π.Χ. μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά την δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα.

Δέκα χρόνια νωρίτερα οι Πέρσες είχαν χάσει στον Μαραθώνα. Έτσι ετοίμασαν μια δεύτερη εκστρατεία με αρχηγό τους τον Ξέρξη. Ο Θεμιστοκλής - Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός- έπεισε τους Έλληνες να κλείσουν τα στενά των Θερμοπυλών και του Αρτεμισίου. Οι Πέρσες, με εκατομμύρια άνδρες στρατό και εκατό με τριακόσιες χιλιάδες άνδρες, έφθασαν στα στενά στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Οι Πέρσες επιτέθηκαν μετά από τέσσερις μέρες αναμονής. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν για δύο μέρες. Την τρίτη όμως ημέρα, ο Εφιάλτης οδήγησε τους Πέρσες πίσω από τους Έλληνες. Όταν το έμαθε αυτό, ο Λακεδαιμόνιος βασιλεύς Λεωνίδας (των Αγιαδών) αποδέσμευσε τις συμμαχικές δυνάμεις και οργανωσε νέα άμυνα των Ελλήνων νοτιότερα, κρατώντας μαζί του στις Πύλες μονάχα επίλεκτες και εθελοντικές δυνάμεις, πέρα από τους θρυλικούς 300 Σπαρτιάτες. Είχε δηλαδή 900 με 1000 Περίοικους Λακεδαιμόνιους, ίσως μαζί και με Είλωτες, 400 Θηβαίοι και 700 Θεσπιείς με επικεφαλής τον Δημόφιλο, γιο του Διαδρόμου.

Οι Πέρσες εξόντωσαν ολόκληρη τη δύναμη που έμεινε στο πεδίο της μάχης. Ο ελληνικός στόλος, αφού έμαθε τα νέα, αποφάσισε να απομακρυνθεί από το Αρτεμίσιο και να υποχωρήσει στη Σαλαμίνα, όπου αργότερα πέτυχε μια σημαντική νίκη. Οι Πέρσες υποχώρησαν ολοκληρωτικά μετά τις μάχες των Πλαταιών και της Μυκάλης.

Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία. Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα. Η μάχη έδειξε τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Σπαρτιατών, του καλύτερου εξοπλισμού και της έξυπνης χρήσης της διαμόρφωσης του εδάφους.

Βάρος:
5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1,5 εκ. x 2 εκ. x 3 χιλ.
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες