210 9964841

Ακόντιο, Ολυμπιακό Αγώνισμα

Ολυμπιακοί Αγώνες, Αρχαία Ολυμπία

59.90
FX 002087
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο ακοντισμός εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ., ως ένα από τα αγωνίσματα του αρχαίου πεντάθλου. Δημιουργήσαμε μία συλλογή από μικρά κάδρα με θέμα τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, για την διακόσμηση του χώρου σας. Η παράσταση του ακοντισμού είναι εμπνευσμένη από τις αναπαραστάσεις του αθλήματος σε αρχαία μελανόμορφα αγγεία. Η ανάγλυφη παράσταση είναι κατασκευασμένη από γυαλιστερό χαλκό και είναι τοποθετημένη σε ξύλινη κορνίζα. Το κάδρο μπορεί να κρεμαστεί αλλά διαθέτει και ειδικό πόδι στήριξης, για την καλύτερη και ευκολότερη τοποθέτησή του στον χώρο σας.

Διαστάσεις: 14εκ. x 14εκ. x 2εκ.

Σειρά μεταλλίων: Έχουμε δημιουργήσει και μια σειρά από μετάλλια, για την απονομή στους αγώνες που έγιναν για την "Αναβίωση Αγώνων Πεντάθλου" στο νησί της Λήμνου, τον Ιούλιο του 2015. Στο πίσω μέρος του κάθε αγωνίσματος είναι χαραγμένο και το όνομα του 1ου νικητή κατά την πρώτη παρουσίαση του, σαν αγώνισμα στην Αρχαία Ελλάδα.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο ακοντισμός είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων του στίβου και είναι γνωστό ήδη από τους αρχαίους χρόνους. Στην αρχαιότητα, υπήρξε ένα από τα αγαπημένα αγωνίσματα πολλών μυθικών ηρώων και προστάτης του θεωρείται ο Απόλλωνας. Διακρινόταν στον εκηβόλο ακοντισμό, με ζητούμενο την όσο το δυνατόν μακρύτερη ρίψη σε μήκος του ακοντίου, και στο στοχαστικό ακοντισμό, που η ρίψη του ακοντίου γινόταν σε προκαθορισμένο στόχο, πιθανότατα ασπίδα, και ο ακοντιστής συνήθως ήταν έφιππος. Το ακόντιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν όπλο στον πόλεμο και το κυνήγι, αλλά και αθλητικό όργανο.

Στους προϊστορικούς χρόνους αναφέρεται ως ξεχωριστό αγώνισμα, όπως και στα Ομηρικά έπη. Σαν αγώνισμα στις Ολυμπιάδες επικράτησε ο ακοντισμός σε μήκος, που εισήχθει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ., ως ένα από τα πέντε αγωνίσματα του πένταθλου. Νικητής στους αγώνες αναδεικνύονταν εκείνος που έριχνε σε μεγαλύτερη απόσταση το ακόντιο. Η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στο αρχαίο και το σύγχρονο ακόντιο είναι ότι οι αθλητές της αρχαίας Ελλάδας προσάρμοζαν την αγκύλη, μια λωρίδα δέρματος στο κέντρο βάρους του ακοντίου, η οποία ήταν διπλωμένη σε θηλιά.

Το αρχαίο αγγείο με την παράσταση του ακοντιστή κατά την τελευταία φάση πριν τη βολή φυλάσσεται στο Staatliche Mussen στο Βερολίνο.

Βάρος:
250 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14 εκ. x 14 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα
Μικτό Βάρος:
310 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική