210 9964841

Άλογα, Πρες Παπιέ, Επάργυρο

Αθήνα
27.00
FX 000140
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα άλογα είναι σύμβολα δύναμης, ομορφιάς και υπερηφάνειας. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα άλογα στον πόλεμο και στα άρματα της μάχης, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν απαραίτητα για τα αγωνίσματα των αρματοδρομιών και των ιππικών αγωνισμάτων. Η παράσταση των αλόγων είναι εμπνευσμένη από ανάγλυφη βάση αγάλματος κούρου, που βρέθηκε στο τείχος του Θεμιστοκλή στην Αθήνα και χρονολογείται στο 510 π.Χ..

Το πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά) είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ανάμεσα στα πρώτα άγρια ζώα που εξημερώσε ο άνθρωπος είναι το άλογο (ίππος). Το άλογο για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο δύναμης, ομορφιάς και υπερηφάνειας. Σύμφωνα με τον Όμηρο, που αναφέρεται συχνά σ' αυτά στα έπη του, τα άλογα διακρίνονταν σε κοινά, που υπηρετούν τους θνητούς ανθρώπους, και σε αθάνατα, τα οποία είναι άλογα θεών και βασιλιάδων. Ιδιαίτερα ξακουστός, ήταν ο Βουκεφάλας, το περίφημο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ανήκε στη φυλή Θεσσαλίας. Άλογα επίσης εικονίζονταν να σέρνουν το άρμα κάποιου θεού, όπως του Ποσειδώνα ή του Ήλιου.

Τα άλογα χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες στον πόλεμο, ζεμένα σε πολεμικά άρματα με ηνίοχους και πολεμιστές ή με αναβάτες. Ξεχωριστό ρόλο είχαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους αγώνες των αρματοδρομιών, στα οποία ήταν ζεμένα σε άρματα, και των ιππικών αγωνισμάτων, στα όποια οι αθλητές οι αθλητές αγωνίζονταν έφιπποι.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από ανάγλυφο από βάση κούρου, που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
212.2 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
8 εκ. x 6,5 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
256 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
510 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική