210 9964841

Ηρακλής & Απόλλων, Πρες Παπιε Ορείχαλκος

22.90
FX 000154
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ηρακλής και Απόλλων πρες παπιε (βαρίδι για χαρτιά). Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το πάνω μέρος ενός χάλκινου τρίποδα το οποίο αποτελούσε μέρος της διακόσμησης του. Ο Απόλλων είναι στην αριστερή άκρη και κρατάει με το αριστερό του χέρι τον τρίποδα και προσπαθεί να τον αρπάξει ο αντίπαλός του ο Ηρακλής. Και οι δύο φορούν κράνη. Φιλονικούν με πείσμα για το ποιός θα επικρατήσει. Οι τρίποδες (λέβητες) ήταν τα πιο εντυπωσιακά αφιερώματα κατά τη γεωμετρική περίοδο. Ανάθημα προσφιλές στους θεούς, αλλά και γνωστό έπαθλο των αγώνων. Στην αρχαία Ολυμπία υπήρξε και ο μεγάλος βωμός του Δία. Οι τρίποδες κατασκευάστηκαν σε κορινθιακά εργαστήρια και χρονολογούνται από τα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ.

Διαστάσεις: 7 εκ. x 8 εκ. x 0,5 εκ.

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος.

Δείτε και τα υπολοιπα σχέδια από το πόδι του τρίποδα.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στη Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, υπήρχε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία. Οι αγώνες έγιναν θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η λατρεία και οι μυθικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στην αχαία Ολυμπία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι μύθοι σχετικά με τον ισχυρό βασιλιά της περιοχής, τον ξακουστό Πέλοπα, και τον ποτάμιο θεό Αλφειό, φανερώνουν τους ισχυρούς δεσμούς του ιερού τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας είναι από τα σημαντικότερα της Ελλάδας και παρουσιάζει τη ιστορική εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένο τον Δία, τον πατέρα των θεών και των ανθρώπων και αποτέλεσε την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Πηγή: Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
213 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 8 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
460 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
8ος αιώνας π.Χ.