210 9964841

Θεά με Φίδια, Ορείχαλκος

Κρήτη
Ορείχαλκος
38.90
FX 000029
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Θεά των όφεων είναι ένα σπουδαίο δείγμα της μινωικής μικροπλαστικής τέχνης στην Κρήτη. Δημιουργήσαμε μια ανάγλυφη πλακέτα με την παράσταση της θεάς των όφεων, από ορείχαλκο με πατίνα, την οποία τοποθετήσαμε σε βάση από ελληνικό μαύρο μάρμαρο. Ένα αριστούργημα εμπνευσμένο από την μινωική τέχνη, για την διακόσμηση του γραφείου σας.

Διαστάσεις: 8εκ. x 11εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η θεά των όφεων αποτελεί έξοχο δείγμα της μινωικής μικροπλαστικής. Τα δύο περίφημα αγαλματίδια που απεικονίζουν τη χθόνια μινωική θεά των όφεων, ίσως τη μητέρα θεά και την κόρη, βρέθηκαν στις ανασκαφές που διενήργησε ο αρχαιολόγος Άρθουρ Τζον Έβανς το 1903 στο Ανάκτορο της Κνωσού. Τα αγαλματίδα χρονολογούνται στον 16ο αιώνα π.Χ.. Ήταν της τεχνοτροπίας αιγυπτιακής αγγειοπλαστικής σμάλτου, που συμβόλιζε την ανανέωση της ζωής και χρησιμοποιούνταν στις ταφικές τελετές.

Η θεά των όφεων, που βρέθηκε σε ανασκαφές στους Μινωικούς αρχαιολογικούς τόπους παρουσιάζει γυναίκα εξώστηθη να κραδάζει φίδια. Είναι ντυμένη με το περίτεχνο μινωικό ένδυμα, που αποτελείται από το στενό περικόρμιο με μανίκια που αφήνει ακάλυπτο το πλούσιο στήθος, και το μακρύ φόρεμα που διαχωρίζεται σε επτά επάλληλα οριζόντια επίπεδα και καλύπτεται με κοντή ποδιά. Στο κεφάλι φέρει χαμηλό περίτεχνο κάλυμμα, πάνω στο οποίο κάθεται ένας πάνθηρας. Στο σχεδόν τριγωνικό πρόσωπο κατέχουν εξέχουσα θέση τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια.

Τα αγαλματίδιο της θεάς εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
8 εκ. x 11 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
385 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική