210 9964841

Ψάρι, Ασημένια Κουδουνίστρα

59.00
S4E 001105
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κουδουνίστρα σε σχήμα ψαριού. Στην αρχαία Ελλάδα, οι κουδουνίστρες σε σχήματα ζώων ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και ήταν συνήθως πήλινες ή μεταλλικές. Η κουδουνίστρα ονομαζόταν και πλαταγή. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης έχει επίσης μεγάλη θρησκευτική αξία, αφού ήταν ένα από τα πιο σημαντικά Χριστιανικά σύμβολα, όπως φαίνεται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων της φράσης Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ, που σχηματίζουν την λέξη Ιχθύς. Η κουδουνίστρα είναι κατασκευασμένη από ασήμι 999° και είναι κρεμασμένη σε ξύλινο κρίκο.

Διάστασεις: 9,5 εκ. x 5,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι κουδουνίστρες στην αρχαία Ελλάδα ήταν συνήθως πήλινες ή μετάλλινες και ποίκιλαν σε σχήματα. Οι κουδουνίστρες σε σχήματα ζώων, όπως γουρουνάκια και ψάρια, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Στο εσωτερικό τους υπήρχαν πετραδάκια ή ρεβίθια, για να δημιουργούν ήχο.

Η κουδουνίστρα ήταν γνωστή ως πλαταγή, και ήταν το πρώτο παιχνίδι που δινόταν στα παιδιά και κυρίως στα νεογέννητα, αφού με τον ήχο που έκανε, καθώς την κουνούσαν, σταματούσαν τα κλάματα. Σύμφωνα με τις αρχαίες δοξασίες, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ακόμαότι ο ήχος της πλαταγής απομάκρυνε και τα κακά πνεύματα που παραμόνευαν γύρω από την κούνια του μωρού.

Το ψάρι ή ο ιχθύς αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα χριστιανικά σύμβολα. Συμβολίζει τον Χριστό, καθώς τα αρχικά γράμματα των λέξεων Iησούς Xριστός Θεού Yιός Σωτήρ σχηματίζουν τη λέξη IXΘYΣ. Είναι ίσως το πιο γνωστό σύμβολο των Χριστιανών, μετά το Σταυρό. Tο σύμβολο του ιχθύος χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους χριστιανούς, κυρίως σε κατακόμβες και σε επιτύμβιες επιγραφές, ως σύμβολο σωτηρίας.

Διάφορα ψάρια εικονίζονται σε αρχαία αγγεία, νομίσματα και τοιχογραφίες. Το ψάρι αναφέρεται συχνά και στην αρχαία ελληνορωμαϊκή μυθολογία, οπού συμβόλιζε την αλλαγή και την μεταμόρφωση. Στη σημερινή εποχή, τα ψάρια χρησιμοποιούνται στην τέχνη, στην λογοτεχνία.

Βάρος:
23 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9,5 εκ. x 5,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κρίκο
Μικτό Βάρος:
47 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Κουδουνίστρα

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική