210 9964841

Έκπτωση 22%

Χελώνα, Κουδουνίστρα, Ασήμι 999°

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 115.00
89.90
Κερδίζετε : €25.10 (22%)
FA 001106
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Στα αρχαία χρόνια, το σύμβολο της χελώνας το συναντάμε στην ελληνική μυθολογία στο όργανο της λύρας, όπως επίσης και στην αρχαία ελληνική ιστορία, στο πρώτο ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμισμα που κόπηκε, αυτό της Αίγινας. Μέσα από όλη αυτή την διαδρομή, εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε αυτή την υπέροχη κουδουνίστρα σε ασήμι 999°.

Διαστάσεις: 3 εκ. x 11,5 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας γούρι ή προσφέρετε το ως δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η χελώνα, χρησιμοποιήθηκε σαν σύμβολο από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού.

Στην ελληνική μυθολογία η χελώνα συμβόλιζε την σιγή και σύμφωνα με το μύθο του Αισώπου, με το όνομα Χελώνη ήταν γνωστή μία Ορεάδα Νύμφη από την Αρκαδία, που έκανε το λάθος να μην καταδεχθεί να παραστεί στους θεϊκούς γάμους του Δία και της`Ηρας. Για να την τιμωρήσουν για την περιφρόνησή της αυτή, οι θεοί την μεταμόρφωσαν στο ομώνυμο ζώο, τη χελώνα, καταδικάζοντάς την έτσι σε αιώνια σιωπή.

Παράλληλααπό το κέλυφος της χελώνας ο Ερμής έφτιαξε την πρώτη λύρα, τεντώνοντας χορδές στην κοίλη του πλευρά. Επίσης, κατά την ελληνική μυθολογία, σε χελώνα μεταμορφώθηκε και ο θεός Απόλλωνας για να πλησιάσει την Δρυόπη, κόρη του βασιλιά Δρύοπα, την οποία είχε ερωτευθεί.

Αξιοθαύμαστη ήταν η παρουσία της χελώνας και στα νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας. Οι "χελώνες" της Αίγινας ήταν το πρώτο ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό νόμισμα. Τα νομίσματα αυτά, έγιναν ευρέως αποδεκτά και χρησιμοποιήθηκαν ως διεθνές μέσο ανταλλαγής μέχρι τις ημέρες του Πελοποννησιακού Πολέμου. Η μπροστινή όψη του νομίσματος είχε το έμβλημα της θαλάσσιας χελώνας, που ήταν σύμβολο της Αφροδίτης και της μεγάλης ναυτικής ισχύος του νησιού.

Βάρος:
31 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 11,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
55 γρ.
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Κουδουνίστρα

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική