210 9964841

Χάλκινο Κορινθιακό Κράνος

359.90
FX 003014
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας σαν έμπνευση το αρχαίο χάλκινο κορινθιακό κράνος, από εργαστήριο της Πελοποννήσου, που χρονολογείται από τα τέλη του 6ου αιώνα ως τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. και βρέθηκε στην αρχαία Ολυμπία, δημιουργήσαμε αντίγραφο του ιστορικού αυτού κειμηλίου. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από χαλκό με φυσική οξείδωση και στηρίζεται πάνω σε μια ξύλινη βάση.

Διαστάσεις: 22εκ. x 30εκ. | Διαστάσεις ξύλινης βάσης: 20 εκ. x 11 εκ. x 1,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ολυμπία κατέχει ίσως την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων όπλων, υστερογεωμετρικής και αρχαϊκής κυρίως εποχής, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Τα όπλα ήταν τα πιο γνωστά και ταιριαστά αφιερώματα στον Δία που παρείχε τη νίκη στους αγωνιζόμενους στην Ολυμπία, όπως και στην μάχη.

Ως αναθήματα πόλεων από λάφυρα νικηφόρων πολέμων ή ατόμων από την προσωπική τους αρματωσιά, τα όπλα αυτά, χώρια από την συμβολή τους στη γνώση της πολεμικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων, την πλούσια προσφορά τους στην εικονογράφηση των μύθων και την ίδια την καλλιτεχνική τους αξία, χάρη στις επιγραφές, που πολύ συχνά είναι χαραγμένες επάνω τους, αποτελούν επίσης πολύτιμα και αδιαφιλονίκητα τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Το εν λόγω κράνος, είναι χάλκινο "κορινθιακό" κράνος , από εργαστήριο της Πελοποννήσου, που χρονολογείται στα μέσα του 7ου αιώνα ως τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. Τα κράνη πέρασαν από διάφορα στάδια εξέλιξης από τα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. ως τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.

Είναι φανερό πως η διαμόρφωση τους ακολουθεί με τον καιρό όλο και περισσότερο την ανατομία του κρανίου, ώστε να γίνεται καλύτερη η εφαρμογή τους στο κεφάλι του πολεμιστή.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
1450 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
22 εκ. x 30 εκ.
Μικτό Βάρος:
2600
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Περικεφαλαία
Χρονολογία:
6ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική