210 9964841

Μέλισσες, Μάλια

Κορνίζα

Κρήτη
Χαλκός
115.00
FX 002057
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κάδρο με αντίγραφο από το χρυσό κόσμημα με τις "Μέλισσες", το οποίο είναι κομμάτι απο χρυσό περιδέραιο και βρέθηκε στη Νεκρόπολη των Μαλίων, στη Κρήτη. Χρονολογείται περί το 1800 π.Χ.. Δημιουργήσαμε ένα κάδρο που απεικονίζει το αρχαίο κόσμημα, που είναι κατασκευασμένο από χαλκό με πατίνα και τοποθετημένο σε λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό κόσμημα των μελισσών είναι διάσημο αρχαιολογικό εύρημα από τον Χρυσόλακκο, τον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων. Το κόσμημα είναι έργο Μινωικής χρυσοτεχνίας της Μέσης Εποχής του Χαλκού, της Προανακτορικής Περίοδου(1800 - 1700 π.Χ.). Οι Μέλισσες των Μαλίων θεωρούνται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας.

Το κόσμημα αποτελείται από περίαπτο δύο μελισσών. Τα δύο έντομα παριστάνονται να πετούν αντικρυστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα. Επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται ένας χρυσός συρμάτινος κλωβός, που περικλείει στο εσωτερικό του ένα χρυσό σφαιρίδιο. Στα φτερά και το κεντρί κρέμονται φλουριά με κοκκιδωτή διακόσμηση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Στους πολιτισμούς του Αιγαίου, η μέλισσα θεωρούνταν ιερό έντομο και συχνά εμφανίζεται σε τάφους.

Οι Μέλισσες των Μαλίων είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
1800 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική