210 9964841

Μέλισσες, Μάλια, Κρήτη

Κορνίζα

Κρήτη
120.00
FX 002075
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το κόσμημα με τις Μέλισσες, είναι κομμάτι απο το χρυσό περιδέραιο και βρέθηκε στη Νεκρόπολη των Μαλίων, στη Κρήτη (1800 π.Χ.). Ένα μοναδικό έργο Μινωικής τέχνης που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε το κάδρο που απεικονίζει το αρχαίο κόσμημα. Είναι χειροποίητο από χαλκό επιχρυσωμένο 24 καράτια και τοποθετημένο σε μαύρη ξύλινη κορνίζα με τζάμι. 

Μέση εποχή του Χαλκού, 1800-1700 π.Χ., Χρυσόλακκος, Μάλια, Κρήτη

Διαστάσεις: 27 εκ. x 27 εκ. x 4,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό κόσμημα των μελισσών είναι διάσημο αρχαιολογικό εύρημα από τον Χρυσόλακκο, τον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων. Το κόσμημα είναι έργο Μινωικής χρυσοτεχνίας της Μέσης Εποχής του Χαλκού, της Προανακτορικής Περίοδου(1800 - 1700 π.Χ.). Οι Μέλισσες των Μαλίων θεωρούνται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας.

Το κόσμημα αποτελείται από περίαπτο δύο μελισσών. Τα δύο έντομα παριστάνονται να πετούν αντικρυστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα. Επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται ένας χρυσός συρμάτινος κλωβός, που περικλείει στο εσωτερικό του ένα χρυσό σφαιρίδιο. Στα φτερά και το κεντρί κρέμονται φλουριά με κοκκιδωτή διακόσμηση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Στους πολιτισμούς του Αιγαίου, η μέλισσα θεωρούνταν ιερό έντομο και συχνά εμφανίζεται σε τάφους.

Οι Μέλισσες των Μαλίων είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Βάρος:
1040 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
27 cm x 27cm x4,5 cm
Λεπτομέρειες:
with black wodden frame with glass
Μικτό Βάρος:
1719 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
1800 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική