210 9964841

Σταυρός Βάπτιση - Σταύρωση

Βυζαντινός sταυρός

Βυζάντιο
44.90
FX 003078
Δεν υπάρχει απόθεμα

Πρωτοχριστιανικός σταυρός με ανάγλυφες παράστασεις. Στην μία όψη απεικονίζεται η παράσταση της Βάπτισης και στη άλλη όψη, η παράσταση της Σταύρωσης. Η Βάπτιση του Ιησού Χριστού (γνωστή και ως Θεοφάνια ή Γιορτή των Φώτων) έγινε στα νερά του Ιορδάνη ποταμού. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο με φυσική πράσινη οξείδωση.

Διαστάσεις: 5εκ. x 8εκ. ύψος

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ιησούς Χριστός, είναι το πρόσωπο του οποίου η διδασκαλία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας. Μητέρα του ήταν η Παρθένος Μαρία. Οι ακόλουθοι του Ιησού τον προσδιόρισαν ως τον αναμενόμενο "Μεσσία", που σημαίνει "χρισμένος". Πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας, ο εκλεκτός απεσταλμένος του Θεού που θα ελευθέρωνε το έθνος του Ισραήλ από τους εχθρούς του και θα αποτελούσε ευλογία για όλα τα έθνη.

Ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή (γνωστός και ως Ιωάννης ο Πρόδρομος) παρουσία του Αγίου Πνεύματος το οποίο κατήλθε με την μορφή περιστεριού. Την ίδια στιγμή, η φωνή του Θεού ακούστηκε να λέει "Ούτος έστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα". Από τότε, η Βάπτιση των Χριστιανών συμβολίζει τη νέα Εν Χριστώ ζωή.

Η Σταύρωση του Χριστού είναι η μέθοδος εκτέλεσης του Ιησού Χριστού από τον Πόντιο Πιλάτο, μέσω καθήλωσης σε σταυρό πάνω στον λόφο του Γολγοθά στην Ιερουσαλήμ. Η Ανάσταση του Χριστού, ή Ανάσταση του Κυρίου, χαρακτηρίζει την μετά την τριήμερη ταφή, θριαμβική ανάσταση εκ νεκρών – ανάληψη του Χριστού. Για τα γεγονότα της γέννησης του Ιησού, οι πληροφορίες προέρχονται από τα τέσσερα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης, που αναφέρονται στη ζωή και διδασκαλία του Ιησού και τη ζωή της πρώτης χριστιανικής κοινότητας, καθώς και από τις Πράξεις των Αποστόλων.

Βάρος:
84.8 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 cm x 8 cm
Μικτό Βάρος:
108 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Βυζάντιο
Υλικό:
Ορείχαλκος με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Σταυρός

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική