210 9964841

Σπείρες Μπρελόκ

Κλειδοθήκη σε μασίφ ορείχαλκο

Αρχαία Ελλάδα
Ορείχαλκος
19.90
FX 004128
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Σπείρες μπρελόκ. Η σπείρα είναι ένα σύμβολο που βρέθηκε σε αρχαία αγγεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αγαθών, όπως κρασί, ελαιόλαδο, νερό. Ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικά σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που απεικονίζονται σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων. Μπρελόκ σε χειροποίητο μασίφ ορείχαλκο. 

Διαστάσεις: 3 εκ. x 7 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα είναι ένα από τα παλαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιήθηκε από την εποχή των λίθων στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικά σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δηλώνει την ελληνική προέλευση όλων των πραγμάτων που το φέρουν, ειδικά πριν από την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα και μετά.
Η σπείρα ξετυλίγεται μέσω μύθων, θρησκευτικών πεποιθήσεων και θρύλων. Είναι χαραγμένη σε βράχους και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν επίγνωση της μεγάλης μυστικιστικής σημασίας της σπείρας, γι 'αυτό εφάρμοζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, την απεικόνιση του χτενίσματος στο πανέμορφο κεφάλι των αγαλμάτων του Κούρου και στο στολίδι για τα μαλλιά και τα κοσμήματα των αρχαίων γυναικών. Έχει βρεθεί ζωγραφισμένο σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα και επίσης σε πολλά αγγεία από την μινωική εποχή που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη και τα νησιά της Σαντορίνης στο Αιγαίο.

Η σπείρα χρησιμοποιείται στα αντικείμενα το ελληνικού πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια. Από τον 16° αι. π.Χ., όταν κατασκευάστηκε ένα μυκηναϊκό χρυσό κτέρισμα (διακοσμητικό μαλιών κεφαλής, που τώρα φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) οι σπείρες στόλιζαν τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης του Ελληνικού λαού αποδεικνύοντας την ιστορική και πολιτιστική του συνέχεια. Τα παραδοσιακά ενδύματα της Βόρειας Εύβοιας έχουν πολύ έντονο το στοιχείο αυτό. Οι αρχέγονες σπείρες στολίζουν τα σεγκούνια σε υπέροχα σχέδια, διακοσμούν τις ποδιές σε περίτεχνους συνδυασμούς και κρύβουν πίσω τους το βαθύ συμβολικό τους μήνυμα το οποίο εξακολουθεί να είναι το ίδιο εδώ και 3000 χρόνια…

Βάρος:
25 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μεταλλική γάμπα
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Mπρελόκ
Χρονολογία:
16ος αιώνας π.Χ.