210 9964841

Κεφαλή Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κιλικία
74.00
FX 000121
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένας από τους πιο αινιγματικούς στρατηλάτες όλων των εποχών και παραμένει ακόμα και σήμερα ξακουστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργήσαμε μια ανάφλυφη παράσταση με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να διακοσμήσετε τον χώρο σας. Είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° και στηριγμένη σε βάση απο ελληνικό μάρμαρο με μαύρα και γκρι νερά. Η παράσταση είναι εμπνεύσμενη από το χρυσό μετάλλιο της Ταρσού, που χρονολογείται περί τα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ..

Διαστάσεις: 10εκ. x 15,5εκ. x 3 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας, πρωτεύουσας του μακεδονικού κράτους, το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Διδάσκαλος του υπήρξε ο Αριστοτέλης, ξακουστός φιλόσοφος της αρχαιότητας. Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας.

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας πέθανε στην Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Κατά την διάρκεια της ζωής του, κατάφερε να ρίξει το φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία και μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ανατολή. Έγινε μυθικό πρόσωπο, ακολουθώντας διαφορετικά πρότυπα σε κάθε λαό, που διεκδικήσε την καταγωγή του. Οι Πέρσες φαντάστηκαν ότι ήταν γιος του Δαρείου, ενώ στην Αίγυπτο ότι ήταν γιος του Νεκτανεβώ του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιο του θεού των Αιγυπτίων Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή.

Το πρωτότυπο μετάλλιο βρίσκεται στο Cabinet des Mèdailles της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας στο Παρίσι.

Βάρος:
835 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
10 εκ. x 15,5 εκ. x 3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
860 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κιλικία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
3ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική