210 9964841

Η Παναγία με τον Χριστό

Πάρος
124.00
PE 000102
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Λεπτομέρεια από αργυρό λειτουργικό δίσκο του 1665 από την Πάρο, στον οποίο απεικονίζεται η Παναγία με το Χριστό. Φέρει εγχάρακτη αφιερωματική επιγραφή. Από την λεπτομέρεια αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του δίσκου δημιουργήσαμε μια μοναδική επάργυρη χάλκινη εικόνα τοποθετημένη πάνω σε ξύλινη πλάτη, η οποία μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο ή να τοποθετηθεί πάνω σε μια βιβλιοθήκη γραφείου.

Με κάθε αγορά σας στηρίζεται και ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Διαστάσεις: 24εκ. x 24εκ. x 4εκ.

Χαλκός επαργυρωμένος σε διάλυμα ασημιού 999°

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

ΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ του 1665. Λεπτομέρεια από Αργυρό λειτουργικό δίσκο του 1665. Απεικονίζεται η Παναγία με το Χριστό. Φέρει εγχάρακτη αφιερωματική επιγραφή: +ΔΕΗCIC ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥ Θ(εο)Υ ΙΩ(άννου). ΚΑΙΜΑΡΙΝΟΥ. ΜΑΡΙΑCΚΑΙΜΙΧΑΗΛ. 1665. ΑΥΓΟΥCTOY. ΤΖΙ 13. ΚΙΡΥΑ ΚΑΤΑΠΩΛΕΙΑΝΗ.

Ο δίσκος αυτός χρησιμοποιείται έως σήμερα για την ύψωση και περιφορά του Σταυρού κατά την τέλεση της λειτουργίας την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και την ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως. Το πρωτότυπο εκτίθεται στο μουσείο της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στο νησί της Πάρου.

Με κάθε αγορά σας στηρίζεται και ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Βάρος:
1900
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
24 εκ. x 24 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη πλάτη
Μικτό Βάρος:
2300
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πάρος
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Εικόνα
Χρονολογία:
1665 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική