210 9964841

Δικέφαλος Αετός, Πρες Παπιέ, Επάργυρο

Βυζάντιο
27.00
FX 000132
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δικέφαλος Αετός, ένα σύμβολο που απαντάται συχνά σε οικόσημα, εμβλήματα και σημαίες και συνδέεται με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Συμβολίζει τη διπλή εξουσία του αυτοκράτορα κοσμική και πνευματική και τα δυο κεφάλια την κυριαρχία των βυζαντινών αυτοκρατόρων από την ανατολή έως την δύση. Η αριστερή κεφαλή (που είναι στραμμένη προς την δύση) συμβολίζει τη Ρώμη, ενώ η δεξιά (ανατολή) συμβολίζει την Κωνσταντινούπολη. Το σχέδιο προέρχεται από πόρπη. Μοναδικά εκθέματα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, στο Λαογραφικό μουσείο Περγάμου, στο μουσείο Μπενάκη.

Ορείχαλκος Επάργυρος

Διάσταση: 6,5εκ. διάμετρος x 7χιλ. πάχος

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δικέφαλος αετός ήταν ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αλλά δικέφαλοι αετοί έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διακοσμητικά στοιχεία για πολλούς αιώνες, ακόμα και πριν την δημιουργία της Αυτοκρατορίας. Οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν συχνά το σύμβολο σε αυτοκρατορικές στολές και πατριαρχικά άμφια, σε εμβλήματα και σημαίες, καθώς και σε αυτοκρατορικές σφραγίδες. Ο δικέφαλος αετός, κατά την βυζαντινή περίοδο, σχεδόν πάντα έφερε τα χρώματα της αυτοκρατορίας, που ήταν το χρυσό και το πορφυρό.

Το σύμβολο συνδέεται άμεσα με την Βυζαντινή ιστορία, αφού τα δύο κεφάλια συμβολίζουν την κοσμική και θρησκευτική εξουσία του αυτοκράτορα και την κυριαρχία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων από την ανατολή ως τη δύση. Η αριστερή κεφαλή του αετού, που είναι στραμμένη προς την δύση, συμβολίζει τη Ρώμη, ενώ η δεξιά, που είναι στραμμένη προς την ανατολή, συμβολίζει την Κωνσταντινούπολη. Το βυζαντινό αυτό έμβλημα υιοθετήθηκε από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ως έμβλημα τους μέχρι σήμερα.

Ευρήματα με την απεικόνιση δικέφαλων αετών βρίσκονται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Βάρος:
272 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6,5 εκ. x 7 χιλ.
Μικτό Βάρος:
296 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Βυζάντιο
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική